31 Ostatnio edytowany przez Orzo (2014-10-15 22:27:17)

Odp: Kryty tor motocross

Powierzchni jest multum w każdą stronę, co do cen to była ustalona przybliżona a ostatecznie jest to jeszcze kwestia dogadania, z wentylacją i obsługą toru nie będzie większego problemu, co do norm to poprosiłem PZM o konkrety odnośnie takiego obiektu i aktualnie czekam na ich odpowiedź, oczywiście wiem, że nie może to być ziemia od sąsiada z pola i zdaję sobie z tego sprawę, jedynym problemem na dzień dzisiejszy będzie ogrzewanie obiektu ponieważ hala jest ogromna... to 5ha niepodzielonego placu o wysokości od 10-15m więc musiał bym zamawiać pociąg węgla na miesiąc :) ale sprawdzę jeszcze kwestię promienników, oczywiście sklep, bar czy nawet serwis na miejscu nie są większym problemem, jak to się mówi najtrudniej jest zacząć a później jakoś leci.

Jeżeli ktoś chciałby usłyszeć opinię kogoś z większym doświadczeniem na 2 kółkach niż ja to pytajcie Grega, on niedawno miał okazję się przejechać po hali a ja przy okazji miałem możliwość karniaka na prawdziwym SMie :)

Aktualnie jestem w trakcie poszukiwań ewentualnym sponsorów i osób chętnych przy organizacji całego bajzlu.  Jeżeli macie jakieś informację, które by mi ułatwiły poszukiwania to byłbym wdzięczny.

KTM LC4 640

32

W końcu jaki chcesz robić tor? Motocrossowy czy super enduro? Z tym ogrzewaniem to bym sie zbytnio nie przejmował bo i tak teg onie ogrzejesz tak jak trzeba, a w mrozy można latać tak czy owak nie ma sie co podniecać, chwila rozgrzewki i już jest ciepło. W jakiej części Wrocławia to ma być?

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

33

Puki co na start tylko tor motocross a w przyszłości można pomyśleć o super enduro. To ma być w Jelczu-Laskowicach nie we Wrocławiu

KTM LC4 640

34 Ostatnio edytowany przez punk891 (2014-10-15 23:42:21)

Zrobić tor mx na hali, to byłby trochę problem, co najwyżej supercrossowy, wiem, że to tylko terminologia i myślimy o tym samym, no ale ... A co do ogrzewania, to tak jak raku mówi, myślę, że problem mógłby być, dopiero jakby w hali temperatura spadła poniżej 0*C, bo na zamarzniętej ziemi jeździć mogłoby nie być zbyt fajnie.

Kawasaki KX250F

35

Fakt trochę mi się mieszają te "style" ale generalnie wiadomo o co chodzi... mniejsza i tak jak na razie nie wysypałem nawet taczki piasku cały czasz chodzę i szukam ale znacie realia naszego pięknego kraju... każdy jest jak najbardziej za tylko "weźmy się i zróbcie", no ale przecież nikt nie mówił że będzie łatwo tak czy siak temat nie umarł i cały czas próbuję :P

KTM LC4 640

36

Powiem ci że ruch byłby dość spory :D bo w promieniu 200km na pewno by przyjeżdżali przez zime i jak pada bo w naszym kraju dość często pada :) ociepl ściany i nie bd raczej na minusie jakiś sklepik i w nim tylko ogrzewania ala serwis żeby w razie czego szło sprzęta naprawić takie moje zdanie :D POWODZENIA !

Motoryna->Skuter4t(CHINAPOWER)->DerbiSenda50(SM)->YamahaTzr50(stunt)->(OBECNIE)HondaCr12504r.

37

i jak z tematem dzieje się coś :) ?

Motoryna->Skuter4t(CHINAPOWER)->DerbiSenda50(SM)->YamahaTzr50(stunt)->(OBECNIE)HondaCr12504r.

38

Niestety, brak chętnych do pomocy a ja sam mam swoją pracę i nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego, do tego znajomy burmistrz po wygraniu wyborów odwrócił się dupą i jeżeli tak będzie sprawa wyglądała dalej to prawdopodobnie hala wyleci w powietrze. ale jeszcze zobaczymy jak to będzie może jak się zrobi cieplej to wyjdą kluchy z domu i zacznie się coś dziać :)

KTM LC4 640