1

Temat: SX 125 Słabo się wkręca, przerywa.

Witam,
mam problem, mianowicie mój Ktm słabo się wkręca i przerywa na wysokich obrotach. Był niby na regulacji u znajomego mechanika, jest trochę lepiej, ale wciąż nie to samo. Myślę że jest to spowodowane zabrudzonym w oleju zaworem wydechowym i wciąż złą regulacją gaźnika, ale to tylko moje podejrzenia .. Co Wy o tym sądzicie?
Tutaj link do krótkiej "przejażdżki " :
[url]https://www.youtube.com/watch?v=N4jOR58OHmM&list=UUsCqoUuxIBKqDTjeOW3SPEA[/url]

2

Odp: SX 125 Słabo się wkręca, przerywa.

Kur*a co ty robisz z ta ręką ? Spokojnie! Haha

evolution09x, dnia 27 Maj 2013 - 17:20, napisał:
Nie wiem nawet co to tłok.

Stań przed dużym lustrem, rozepnij rozpór, odchyl nieco nachy i patrz uważnie... to jest tłok... cylinder wygląda inaczej i bywa przeważnie noszony pod spódnicami... :)

3

Przestawiony zapłon
Za bogata mieszanka

Sprawdź też listki membrany i świecę.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

4

juraas napisał/a:

Kur*a co ty robisz z ta ręką ? Spokojnie! Haha

HAHA ! :) Spokojnie się nie da, bo nie chce jechać xd

hacker33 napisał/a:

Przestawiony zapłon
Za bogata mieszanka

Sprawdź też listki membrany i świecę.

Dzięki Hacker! Na pewno to sprawdzę :) A mieszankę mam 1:50 , czy ona jest za bogata?

5

I tak jak koledzy wyżej napisali.
Jak możesz to nakręć filmik jak motocykl przyśpiesza ale bez tego alzheimera.
Odkręć manetkę i trzymaj żebyśmy usłyszeli jak jedzie od 0 do 100%
Pokaż też jak wygląda świeca.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

od kiedy zaczał dlawic? po "jakis" regulacjach czy takiego zakupiles?

https://vimeo.com/128136519

7

dyjakos napisał/a:

od kiedy zaczał dlawic? po "jakis" regulacjach czy takiego zakupiles?

Od kiedy go kupiłem. Regulował mi go kolega mechanik ,ale dużo to nie dało , pali na kopa.

8

Podobnie jak mój Gas, jak mu odkręcę na luzie do końca to od samego dołu się dławi, ale jak zrobię to bez alzhaimera (xD) w sensie najpierw go trochę wkręcę, a potem rura to wkręci się, ale w górnej partii obrotów też przerywa, no i uważam że nie ma pełnej mocy na drodze bo z 2 z gazu ciężko jest go wyrwać do pionu, poza tym sama jazda nie jest idealnie płynna. Ja zmieniłem świece na NGK Racing i wyczyściłem gaźnik oraz filtr powietrza, pomogło, ale nieznacznie więc myślę że u kolegi to też nie bd to.

MV Agusta F4 S 1+1 evo03 <- sprzedam/zamienię
Beta M4 3.5 <- sprzedam/zamienię
Honda CRF250R 2013 <- też xd

9

Mój ma taki problem jak tutaj [url]https://www.youtube.com/watch?v=HTbv7iB2pXA[/url] plus to że jak od razu odkręcę manete to się muli (prawdopodobnie zalewa albo za mało powietrza, ale kręcenie śrubką od składu mieszanki za dużo nie daje)

10

Mój też strasznie dużo pali, i wyrzuca olej :o Tzn. dyfuzor jest "oblany " mieszanką, tak samo jak tłumik końcowy. Sx jak na razie jest u znajomego mechanika , który ma sprawdzić zapłon :v

11

Wrzuć nam zdjęcie świecy, najlepiej wyczyść dyfuzor, gaźnik, i wyreguluj gaźnik na nowej świecy (nie zapomnij jej wygrzać, i polecam Denso a nie NGK).
Mieszanka 1:50 jak najbardziej, jeśli lejesz dobry olej.
Olejem może też pluć z tego powodu że za słabo ją kręcisz.

Yamaha YZ 250F

12 Ostatnio edytowany przez TaurusPL (2014-09-25 21:15:59)

U mnie dyfuzor tez oblany olejem oraz spore kopcenie jak na taka niska mieszankę jak 1:50. Tyle ze u ciebie to jest strasznie słaby na tym filmie także naprawdę zle to wyglada i raczej nie ma mowy o jeździe. Wrzuć najlepiej filmik jak go wkrecasz na luzie.   Watpię ze to zapłon, ja podejrzewam u siebie zawór wydechowy, tylko sam nie wiem co moze być z nim nie tak, no ale wszystko niby sprawdziłem, chociaż gaźnika sam nie potrafię idealnie wyregulować itd..

13

Na luzie dobrze się wkręca, niestety na razie nie ma mnie w domu i nie wrzucę zdjęcia świecy.