1

Temat: Kupię kartery do CRF 450r 2003r

Witam,

Szukam karterów do CRF 450R z 2003r , ponieważ moje zostały wyrobione w miejscu gdzie siedzą łożyska.
Oraz jak ktoś ma to potrzebuje pokrywę od strony sprzęgła .

Zaznaczę że interesują mnie kartery które były w tym samym silniku i żeby też nie były wyrobione.

Pozdrawiam.

2

Odp: Kupię kartery do CRF 450r 2003r

Jak gniazda nie są bardzo luźne można wkleić na loctite do łożysk.

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

3

samson napisał/a:

Jak gniazda nie są bardzo luźne można wkleić na loctite do łożysk.

Myślisz że zda to rolę ?

Jest to twardy środek?

4

W karcie produktu powinno być napisane jaki luz czy też jaką grubość może wytrzymać dany klej.
A ty masz już typowy luz, że można montować łożyska palcem czy jeszcze jakieś ciasne pasowanie jest?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

5

W mojej starej CRF ktoś kiedyś był ślepy i na prasie wcisnął łożysko nie tą stroną co trzeba (łożysko jest minimalnie stożkowe). Rozwalił gniazdo i mi przyszło się z tym zmierzyć. Łożysko wpadało w swoje gniazdo, klej zrobił robotę na wiele motogodzin :)

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

6

Niestety w karterze jest zbyt duży luz, raczej żaden klej sie nie sprawdzi. Więc może ktoś ma na sprzedanie 2 kartery naprawdę jestem w kropce ponieważ widzę że tylko można kupić w USA i to nie tanio.

7 Ostatnio edytowany przez helmex (2014-09-13 20:04:48)

takie uroki crfy my kupowalismy  własnie  z usa   za silnik bez góry i dekli korba na kibel skrzynia w miare  wyszło coś kolo 1500 zł było to 3 lata temu a wtedy w polsce  wolano  4000 tys za uzywki  a widziałem z rok temu gosc mial 3 komplety karterów  wystawione po 700 zł.
edit nie rozgladałeś sie za jakims napawaniem lub    jakimś tulejowaniem ?  podbij do majstra z forum  nick majster128  chyba,    u mnie była dziura jak pieść i dlatego było trzeba  inne kartery  w ramach żartu   to jak ja miałem gniazda dobre tylko ze dziure w karterach  to moze z moich cos sie wytnie w Twoje sie wspawa i ze dwe motogodziny zrobi :)

ktm 640 06r

kiedys exc 2x525  2x450 lc4 640 xt600

8

Na aledrogo jest tego sporo telefon w łapę i dzwoń  pytaj o cenę będziesz miał rozeznanie czy warto targać za wielkiej wody

9

Nie kolego raczej żadne tulejowane nie wchodzi w rolę :( naprawdę ten co mi sprzedał to dobrze wiedział co tam się dzieje. Widziałem że te kartery były juz spawane, kolo jakieś robił cuda wianki w tm silniku , nawet zębatki były zespawane żeby mu się nie odkręcały - normalnie Masakra.
Dlatego chcę zrobić to dobrze dla siebie, chcę aby to miało ręce i nogi i aby mnie ten motor poniósł tam, gdzie nigdy bym nie dotarł.,
Szkoda że tylko wyjechałem tą Crf-ką  6 razy :( i stoi :(. Bo jakiś pajac nieuczciwy oszukał mnie ... ahhhh

Jak by ktoś słyszał że ktoś ma w dobry stanie kartery, to proszę o info w ostateczności może być tylko prawa strona + osłona prawa tam gdzie siedzi pompa.

Dzięki.

10

Kartery już zamówione z Jeleniej Góry po cenie 1200 zł
Więc już ogłoszenie nie aktualne.