1

Temat: Drz400SM

panowie, wiecie cos na temat tego egzemplarza?
[url]http://allegro.pl/suzuki-dr-z-400-sm-2007-i4548524005.html[/url]
bede dzisiaj dzwonil ale chcialem tez uslyszec wasza opinie, moze widzicie na zdjeciach cos czego ja nie widze, albo wiecie cos czego ja nie wiem ;]

05' Suzuki DR-Z 434 SM
06' Huska SM 125 - sold

2

Odp: Drz400SM

W dziale sprzedam masz pewniaka! Kozak drezyna!
[url]http://forum.supermoto.pl/topic29549-s-drz-400-sm-434-bigborefcrhotcams-itd.html[/url]

https://www.bikepics.com/members/81

3

dzieki delta, ale szczerze mowiac najpierw chcialbym sie nauczyc jezdzic seria :)

05' Suzuki DR-Z 434 SM
06' Huska SM 125 - sold

4

Ja nie wierzę w "nówki" sztuki za 11 tysięcy, poza tym nawet widać że rama powycierana trochę za bardzo jak na taki malutki przebieg. Ale zobaczyć zawsze warto, chociażby żeby mieć porównanie do innych. Ja obejrzałem z 5-6 zanim kupiłem swoją :)

wzium?

5

Nie przesadzaj,bierz furę małego.
Przeciez to nagle nie stało się demonem prędkości i szos.

P.S
Widziałem sprzęt na kilku rundach,warto.

6

Też widziałem w Koszalinie , na pewno mega killerem nie jest :)

7

REDRANGERPWNZ napisał/a:

dzieki delta, ale szczerze mowiac najpierw chcialbym sie nauczyc jezdzic seria :)

Tak jak chłopaki piszą, te parę kucy głowy Ci nie urwie, a sprzęt pewny.

https://www.bikepics.com/members/81

8

Dzięki Panowie z miłe słowa. Jest lepiej niż w serii czyli tak jak powinno być.
Kupisz serię i po chwili będziesz szukał dodatkowych koni. A one tanie nie są...
Ja tam nie namawiam :) Moja miała 9-10tys mil na liczniku jak otworzyłem silnik :) Na zdjęciach wyglądał super.

Zobacz kilka, przejedź się, a potem zobacz taką z FCR-em na pokładzie :)

Pozdrawiam,
Piotrek

9

Tu się nie zgodzę.
Akurat DRZ to chyba najlepszy motocykl do tuningu.
Każda rzecz dodaje kilka koni. W sumie DRZ można uzbroić o dodatkowe 20KM i to nie jakimś wielkim wysiłkiem i kosztem.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

10 Ostatnio edytowany przez mallly200sx (2014-08-26 18:05:40)

hacker33 napisał/a:

Tu się nie zgodzę.
Akurat DRZ to chyba najlepszy motocykl do tuningu.
Każda rzecz dodaje kilka koni. W sumie DRZ można uzbroić o dodatkowe 20KM i to nie jakimś wielkim wysiłkiem i kosztem.

20 koni wirtualnych, może. Ale jak zaczniesz to liczyć to wyjdzie Cie +/- 5-8+tys złotych. :)
W używkach nie wiele mniej :)

Czy to mało? Raczej nie. Wolałbym coś co ma tyle mocy w serii :)

Pozdrawiam,
Piotrek

11 Ostatnio edytowany przez mallly200sx (2014-08-26 18:24:27)

FCR- 500-2000zł jak kupisz FCR-a za 350zł + 50Euro przejściówka, gumki o dyszach nie ma co pisać. Więc liczyć trzeba minimum 700-1000

Wydech 500-3000zł 300zł za końcowy + 200zł za kolanko z E ( jak trafisz) ale to i tak za mało Yoshi albo F&F to 1000-1500 w używce :)

bigbore 1600zł-2500zl używanego bym nie kupił

wałki 500-2000zł ale 500zł to za wałki od E jak ktoś tanio sprzeda(jak trafisz bo graty do głowicy to DR-Z to wiadomo jak często się trafiają)  ale to półśrodek... Hotcamsy to 1000+ Yoshi więcej

+ regeneracja głowicy co jest obowiązkiem 1000-2000zł

nic tylko kupić serie za 12 tys i modyfikować.

Po chwili się okazuje, że mogłeś coś kupić za 17tys...

Tanio.

I nadal masz DR-Z SM 130kg+! Bez hoppingu i 4tłoczka.

Pozdrawiam,
Piotrek

12

panowie, a jak sie ma taka porobiona drzta do codziennego uzytkowania i robienia nia wiekszych tras (powiedzmy 500km)? bo motocykl jest moim jedynym srodkiem transportu i mimo, ze takie moto z pazurem kusi, nie wiem czy byloby to rozsadne wyjscie w moim wypadku ;] jestem ciekaw waszego zdania, mally - masz pw :P

05' Suzuki DR-Z 434 SM
06' Huska SM 125 - sold

13 Ostatnio edytowany przez mallly200sx (2014-08-26 19:49:29)

Generalnie SM do większych tras jak dla mnie się nie nadaje (za chwilę wpadnie Hermes i będzie opowiadał o wyprawie na mazury, jak to się da......)

Jazda 100km/h max żeby nie męczyć silnika... Ja najdalej zapuszczałem się na działkę(50km) a najdłuższy jednorazowy wypad to około 10h w siodle...

Generalnie się da ale do tego są turystyki i tym podobne.

DR-Z jest super na miasto, krótką trasę. Ale to moja opinia.

Dokoksowana DR-Z nadal ma mniej KM niż wyczyn i nie trzeba tak często zmieniać oleju. Ja zmieniam często bo mam takie widzimisie. Luzy zaworowe sprawdzałem i od dotarcia wałków trzymają się w tolerancji.

Pozdrawiam,
Piotrek

14

Do tras 500km to żadne SM się nie nadaje. Raczej szukaj rzędówki bo na mociaku to się zamęczysz jak chcesz takie trasy robić.

15

już nie mówiąc o pośladkach , które będą Cię boleć przez najbliższe pare dni :>
No ale tak jak już mówili poprzednicy - supermoto służy do funu i ekstremalnych , ale krótkich przejazdek. Oczywiście MOŻNA z nim lecieć w dłuższą trasę , silnik Ci się nie rozleci w połowie , ale jednak gdy z góry wiesz , że właśnie do tego Ci będzie moto służyć to lepiej odpuścić sobie supermoto.

Wiadomo , idealnie by było mieć sobie w garażu supermoto , jakiegoś ściga litra , crossa no i turystyka na trasy , ale skąd kasa? ;P

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400