1

Temat: KTM 690 sm prestige

Cześć,  juz ponad 1k od kupna dziobala i dzis po pracy jak by zdechł. raz sie pojawia cos na wyswietlaczu raz nie. przy kluczyku przekreconym do zaplonu i przelaczniku na kierownicy w pozycji wyloczonej cos lekko halasuje w okolicy akumulatora...

macie jakies pomysly moze?

2

Odp: KTM 690 sm prestige

Może po prostu klema się odczepiła?
Kolega tak miał w swojej CBR.

3 Ostatnio edytowany przez marcin_t (2014-08-18 18:22:56)

no wlasnie niby sa ok z.tego co na szybko sprawdzilem...

W sumie od pewnego czasu zauwazylem ze jak moto postalo kolo 6 dni bez smiganai to gubil ustawienia zegara... czy to moze miec cos wspolnego z tym?

4

Przerwa w dostawie prądu ma wpływ na zegar

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

5

sprawdzić wszystkie masy, klemy
zobaczyć miernikiem ile daję aku V
może już przyszedł na niego czas?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

No i został dziś pod firmą na noc jutro moze uda sie kogos z busem zalatwic i podrzucic go do mechaniora... zobaczymy, mam nadzieje ze to pierdoła bo nie chciał bym sie na nim zawieść... W papierdach jest faktura z serwisu na wymiane aku w 2010 roku i opis usterki: Nie odpala... ciekawe mzoe to tylko to.

7

Spróbuj kable rozruchowe podłączyć z samochodu

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

8

po 4 latach akumulator ma prawo już być do wymiany

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

9 Ostatnio edytowany przez marcin_t (2014-08-19 08:15:43)

no tak to juz wyczytalem :) Ale dziwia mnie dwie rzeczy: 1. Rano w drodze do pracy odpalil jak trzeba 2. przy przekreconym kluczyku i wylaczonym zaplonie dziwne "elektryczne" dzwieki dobiegaly z okolic akumulatora/glownych bezpiecznikow. Gdyby po prostu przestal odpalac od razu postawil bym na akumulator...
Mam nadzieje ze sie jutro wyjasni wszystko.

EDIT:
Dzis rano na szybko pod praca miernikiem do aku i pdziwnei pokazuje 0... Ale dzwiek piszczenia/skrzeczenia dochodzi nie jak poczatkowo sadzilem z przodu tylko z pod kanapy, tak jak podpowiedzial mi to jeden z uzytkownikow forum.

W razie czego jaki aku montowac do dziobala? Na zagranicznych forach polecaja OptiMate ale u nas tego nie ma. Jakies sugestie?

10

Wstawiony nowy akku i pali pięknie więc widać ze wian lezała po stronie samego aku. Widac 4 lata zrobily swoje.