1

Temat: Problem z dobraniem kombinezonu

Witajcie
moj problem wygląda tak ze mam 186 i 89 kg, w najblizszych tygodniach planuje osiągnąć jakies 80 kg,, bo przez zime sie spasłem.
Kupiłem kombi rozmiar 54 i gdy sie prostuje jest dość opięte z przodu, przy pozycji na moto było by ok, ale nie wiem jak z zakrętami, w których trzeba sie nagimnastykować :/ Boje sie że kupie 56 i będzie jak worek. Bo 55 to już ok 100kg wagi z tego co znalazłem.
Jest szansa że używane kombi sie jeszcze rozejdzie? Ktoś z was przerabiał ten problem?
54 pozwala mi bez problemu rozłożyć rece o jakieś 150 stopni na boki, do końca raczej nie dam rady. Ale może to przez mięsień piwny :/
[url=https://imageshack.com/i/n9l4t2j]http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/837/l4t2.jpg[/url]

Tak to mniej wiecej wygląda, licze na opinie kogoś doświadczonego w temacie :)
Z góry dziekuje i pozdrawiam :)

Husqy SMR-R 450

2

Odp: Problem z dobraniem kombinezonu

nie jestem może specem, ale ja lubię jak kombi dobrze przylega (czyt bardzo lekko ciasne).
nie trawie jak jest luźne albo jak jeszcze się telepie od wiatru jak piżama.

moim zdaniem wygląda ok, jak się dopina etc. przejedź się, jak nie krępuje ruchów tzn, że pasuje.
jestem zdania, że w luźnym kombi bedą latać protektory jak smród po gaciach - czyli jak by ich nie było.

Green

3

Inna sprawa to to, ze kombi ze zdjęcia jest na ściga a nie na SM.
Pozycja jest inna i kombi niejako ją wymusza.

Pozdrawiam,
Piotrek

4

Otóż to, to samo przyszło mi do głowy. Fakt skóra powinna się nieco rozejść więc może okazać się, iż ten 54 po rozejściu będzie idealny, a 56 zrobi się ów workiem, ale jak to mallly200sx wspomniał, tu masz do czynienia z innym typem kombi niż faktycznie potrzebujesz.

Ducati 748s

5

U nas cieżko jest dorwać kombi używane na SM jeszcze z ograniczonym budzetem :/ Przejechać sie nie moge, moto mam w rozsypce jeszcze przynajmniej z tydzień, i nie wiem czy odsyłać, ale skoro nie robi teraz na was złego wrażenia to chyba je zostawie, jak schudne to bedzie lepiej :)

Husqy SMR-R 450

6

To zleży jaki masz budżet. No właśnie jaki jest budżet?

Ja szukałem czegoś w co wejdą ortezy + ochraniacz klatki i pleców.

Tu ortezy na bank się nie zmieszczą i pewnie ochraniacz reż nie.

Pozdrawiam,
Piotrek

7

Ochraniacz pleców jakiś tam jest, ortez i tak nie mam, mam ochraniacze kolan, ale kombi ma wkładane ochraniacze IXON-a w takie specjalne kieszenie wiec z tym nie ma problemu, ochraniacza klatki nie mam, zółw na plecy raczej sie zmieści, jeśli stwierdze ze wole to niż ten wbudowany.

Husqy SMR-R 450

8

Szukaj na ebayu lub
[url]http://www.supermotoforum.co.uk/[/url]

Na naszym forum i na allegro też kilka fajnych kombinezonów sm się przewinęło.
Poszukaj w dziale giełda-archiwum

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD