1

Temat: Przelozenia honda fmx

Czy ktos wie jakie sa seryjnie zebatki w fmxie? Aktualnie mam 42 na tyle i chcialem cos zeby latwiej sie na kole latalo(nie patelnie). wybor jest do 50z. ktos moze podpowie jaka najlepiej zalozyc zeby dalo sie osiagnac jakies normalne predkosci a nie 80km/h :D

Pozdr

WR 250x

2

Odp: Przelozenia honda fmx

[url]http://www.gearingcommander.com[/url]

XR400

3

Ja mam z tyłu 48 jak sie nie myle i v-max 150, a na gume z trójki leci

READY TO >> TERROR

4

A z przodu jaką masz zębatkę ?

KTM lc4 640

5

na seryjnych przelozeniach v max licznikowe 160 wiec roznica nie duza a teraz z 3 nie ma szansy podniesc

WR 250x

6

Ile ogniw musi miec łańcuch przy zębatce z przodu 14 a z tyłu 48/50 zębów ?

KTM lc4 640

7

Przy 45 lancuch ma 112 ogniw wiec przy 48 wychodzac z zalozenia, ze liczba ogniw rosnie tak samo caly czas wychodzi 114 ogniw

WR 250x

8 Ostatnio edytowany przez Olaff (2014-05-27 20:57:52)

Tez mysalalem ze vmax spadnie do 130-140 a tu mila niespodzianka. Ale nie polecam do jazdy na co dzien, bo strasznie szybko sie biegi koncza i elastycznosc malutka ;D

Ja przedluzalem lancuch chyba o 4 max 5 ogniw zmieniajac z 42 na 48z. Co do zebatki to wam nie powiem bo ukrecilem srubke z oslony zebatki zdawczej i nie bawie sie w rozwiercanie poki co, bo naped bede zmienial moze na lipiec/sierpien na bardziej seryjne przelozenia

READY TO >> TERROR

9

Naped 14/45 zamowiony. Zdam relacje jak zaloze co i jak

WR 250x

10

lewyy i jak sie spisuje ten zestaw ?

KTM lc4 640

11

teraz wg sa optymalne przelozenia. duzo lepiej sie smiga. v max wcale nie zmalal a przyspiesza o niebo lepiej ;)

WR 250x