1

Temat: 3 problemy ! co to za kontrolka, odklejające naklejki i rura wydechowa

mam 3 takie problemy

1. kontrolka oleju tylko nie wiem co to znaczy. pali sie ona na odpalonym i zgaszonym silniku, zimny czy ciepły, oleju nie ubywa, zadnych wycieków nie mam, niedługo miałem wymienić olej bo nadszedł czas, czy to właśnie jakaś kontrolka że czas na wymiane czy coś poważniejszego padło?

2. poprzedni właściciel przypalił sobie nowiuśki kombinezon na rurce i została jakaś spalenizna, ma ktoś jakiś sprawdzony sposób jak to usunąć ?

3. naklejki na rogach odchodzą, można to naprawić, myślałęm zeby moze lekko na superglu to naprawić ale nie wiem czy bedzie dobrze, może ktoś teżma nato jakiś sposób ?

PunBB bbcode test
PunBB bbcode test
PunBB bbcode test
PunBB bbcode test

2002r. Motorynka M2 <---Jest
2006r. Suzuki DR 125 <--- Była
2012r. Suzuki Burgman 400 <---Jest
2014r. Husqvarna SM 610 <---Jest... Terror :D

2

Odp: 3 problemy ! co to za kontrolka, odklejające naklejki i rura wydechowa

Rure wydechową najłatwiej ściągniąć i wypolerować papierami ściernymi + pasta, efekt piorunujący, jeśli poświęcisz odpowiednią ilość czasu.
Co do naklejek, to moze minimalna ilość super glue? :D

Będzie 690 niebawem

3 Ostatnio edytowany przez ByyKuu (2014-04-07 22:54:28)

Postaram sie jutro z tym super glu pobabrać sie chyba ze ktoś coś lepszego podrzuci ;P

rafal223 napisał/a:

Rure wydechową najłatwiej ściągniąć i wypolerować papierami ściernymi + pasta, efekt piorunujący, jeśli poświęcisz odpowiednią ilość czasu.
Co do naklejek, to moze minimalna ilość super glue? :D

4

Ikonka na wyświetlaczu to przypomnienie o serwisie.
W manualu masz jak ją skasować i ustawić sobie kolejną,przydatna rzecz.

Była Husqa WSM 50.
Powrót w 2015...

5

Tak to jest kontrolka że czas na wymianę oleju . Naciskasz przycisk na liczniku i przekręcasz kluczyk w stacyjce na zapłon trzymając cały czas ten przycisk aż zacznie ci migać coś tam na liczniku i potem jak przyciskasz ten przycisk przechodzisz w różne ukryte funkcje licznika  :kilometry na mile , co ile serwis moto , wymiana oleju tez możesz sobie zmieniać co ile . Po wymianie oleju szukasz własnie funkcji o oleju i wybierasz no albo yes  zależy czy wymieniłeś czy nie olej i kontrolka znika do następnej wymiany oleju . Dokładnie nie pamiętam jak to było musisz się pobawić tymi ustawieniami .

6

no to odetchnąłem z ulga, dzięki za pomoc ;)

cingular napisał/a:

Tak to jest kontrolka że czas na wymianę oleju . Naciskasz przycisk na liczniku i przekręcasz kluczyk w stacyjce na zapłon trzymając cały czas ten przycisk aż zacznie ci migać coś tam na liczniku i potem jak przyciskasz ten przycisk przechodzisz w różne ukryte funkcje licznika  :kilometry na mile , co ile serwis moto , wymiana oleju tez możesz sobie zmieniać co ile . Po wymianie oleju szukasz własnie funkcji o oleju i wybierasz no albo yes  zależy czy wymieniłeś czy nie olej i kontrolka znika do następnej wymiany oleju . Dokładnie nie pamiętam jak to było musisz się pobawić tymi ustawieniami .

7

Odpuść superglue, bo zostawia trwały ślad na plastikach ( przenika w strukturę plastiku ). W przyszłości zdejmiesz okleinę i będziesz miał plamę, która niezbyt ładnie wygląda. Lepiej użyj cienkiej taśmy dwu stronnej.

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570

8

widzę że do rury wydechowej coś się przykleiło pewnie jakiś materiał (spodnie..?).  Jak juz będziesz polerował to nie używaj grubych papierów na początku by nie na robić rys.  ja swoje kolanka w SM wyszlifowałem specjalnym krążkiem do kwasiaka tzw: tarcza włosy murzyna miękka :)

Jest:     HUSQVARNA SM 610 Terror :D

Było: Romet 205--> Kymco ZX--> Suzuki TS 50/70--> Husqvarna WR-125--> Honda vtr-1000

9

Galaarin napisał/a:

Odpuść superglue, bo zostawia trwały ślad na plastikach ( przenika w strukturę plastiku ). W przyszłości zdejmiesz okleinę i będziesz miał plamę, która niezbyt ładnie wygląda. Lepiej użyj cienkiej taśmy dwu stronnej.

w sumie mam jakąś taką tasiemkę gdzieś tak ze dzisiaj spróbuję ;)

Polik napisał/a:

widzę że do rury wydechowej coś się przykleiło pewnie jakiś materiał (spodnie..?).  Jak juz będziesz polerował to nie używaj grubych papierów na początku by nie na robić rys.  ja swoje kolanka w SM wyszlifowałem specjalnym krążkiem do kwasiaka tzw: tarcza włosy murzyna miękka :)

dokładnie spodnie ;> będę próbował papierem ściernym wodnym a później pasta polerska z nasadką na kątówkę :D mam nadzieje że bedzie sie błyszczało !

10

Do naklejek polecam klej poliuretanowy, szewski, do butów itp. Jest rozciągliwy i łądnie się doczyszcza. Długo schnie i trzeba zapewnić dobre przyleganie (czymś docisnąć).

11

Co do kasowania przypomnień,proszę tutaj poradnik co i jak zrobić:

[url]http://s61.photobucket.com/user/hoderd/media/Service/610speedo1.jpg.html[/url]