1

Temat: CRF 450 Supermoto

Witam tak jak w temacie zastanawiam się nad kupnem Hondy CRF "R" 450 przerobionej na supermoto. Wpadła mi w oko jedna z allegro chciałbym prosić aby posiadacze wypowiedzieli się co nie co o niej ponieważ nasłuchałem się wiele opinii i dużo osób mówi żebym sobie odpuścił crf'ke bo to jest typowy wyczyn i na drogę się nie nadaje .
tutaj macie link do aukcji [url]http://allegro.pl/honda-crf-450-supermoto-okazja-i4090975186.html[/url]
z góry dzięki

2

Odp: CRF 450 Supermoto

Dużo osób na forum ujeżdża crf'e w sm, ja również od niedawna. Jestem zadowolony z moto lecz moje doświadczenie na crf to zaledwie kilkadziesiąt kilometrów, więc nie będę się wypowiadał co do awaryjności itd. Wiadomo, każdy wyczyn wymaga troski specjalnej a kupno używanego moto zawsze wiąże się z niepewnością napraw przez mechaników-szwagrów. Jak będziesz dbał i serwisował na bieżąco + nic nie wybuchnie to raczej będzie bezawaryjny sprzęt. Pierwsze ważenia z jazdy bardzo pozytywne- 100kg + 56 km chyba mówi samo za siebie ;)
Co do remontów i bieżących wymian to jeśli nie zamierzasz latać po 20 tys rocznie to dasz radę. Moto raczej tylko na tor lub terror na mieście, do turystyki się nie nadaje.

KXF 250 '14

3

Ta crf to chyba rocznik 2002 lub 2003. Osobiście bym szukał z nowszych roczników bo to były pierwsze roczniki o trochę poprawili.
Części jest od groma na allgero używanych bo jak się coś rozsypie to koszt jest naprawdę duży. W usa i w polsce jest to motor popularny i części są o wiele tańsze, także dużo zamienników można dostać.
Mi osobiście przeszkadza mały bak i siedzenie twarde jak decha. Za to nie trzeba zmieniać nic w zawieszeniu przy przeróbce na sm, to nie tak jak w xr650 brata że buja ją :)
Co do serwisów to niestety jest to sprzęt wyczynowy i trzeba regularnie zaglądać. Wymiana tłoka i korbowodu to czynność serwisowa, nie wymieniamy tego jak się zepsuje bo zazwyczaj trzeba będzie przy okazji wymieniać dużo innych rzeczy.
Nikt jednak w pl sobie tym głowy nie zaprząta i dlatego tyle jest crf przeznaczonych na części na allegro.
Osobiście na pierwsze sm polecam drz lub lc4, chyba że koszta to nie problem.

CRF450R

4

Wielkie dzięki za wypowiedź panowie, wreszcie ktoś mi jasno przedstawił sytuacje z crf'kami :)