1

Temat: exc strzela ogniem z wydechu

SMiałem lc4 strzelał z komina mam exc też strzela jak schodzi z obrotów wieć myślę ze singel tak mają.Ale ostatnio jeździłem w nocy i jak zobaczyłem jak wychodzą płomienie z wydechu to się wystraszyłem, gaznik wyregulowany itp wieć nie wiem czy się tym przejmować

2

Odp: exc strzela ogniem z wydechu

A jak strzela - pojedynczo czy serią jak z kałacha?
Tłumi oryginalny czy jakiś inny lub po modach?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3

Orginalny. Strzela jak mu się chce ale żeby tak seria że ciągle to niee. Raczej pojedynczo tak jak kiedyś w moim lc4 wiec raczej to jest norma ma,ale żeby aż płomienie wychodziły...?

4

Gaznik wyregulowany, ale pewnie zle. Moj tez strzela na wydechu od SX ale bez marchewek. U mnie mieszanka troche za bogata.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

5

A no kurde ale nic innego nie wskazuje ze coś z gaźnikiem będę musiał coś pomyśleć .

A to ze dość głośno jak się zagrzeje szumi w silniku jakby kosz sprzęgłowy taki dźwięk to exc tak maja ?

6

Chyba prawie w każdym exc kosz pracuje jak sieczkarnia :D

KXF 250 '14

7 Ostatnio edytowany przez JERY (2014-03-23 11:15:37)

Bo nie musi byc innych objawow. Wszystko zalezy od tego jak bardzo mieszanka jest zaburzona. Co do kosza to ciezko powiedziec jesli sie samemu nie slyszalo. W kazdym badz razie kosz w silnikach RFS pracuje glosno i to jest norma.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

8

No tym koszem się nie przejmuje. Muszę pierw szczelność wydechu zobaczyć, gaznik świeżo po regeneracji tam samo zawory no ale jak nic nie pomoże to się za gaznik mechanik znów weźmie. Jakie mogą być skutki takich od czasu do czasu płomieni?