Temat: [S] XR 650R SM / Enduro 2006
Honda XR650R
rok 2006
Model stworzony na potrzebę udziału w wyścigu Baja 1000 i jego wielokrotny zwycięzca.
Egzemplarz z ostatniego roku produkcji.
Motocykla używałem praktycznie codziennie, w różnych warunkach pogodowych, nigdy mnie nie zawiódł.
Jako SuperMoto rewelacyjnie spisuje się w mieście. Ma dużą przewagę nad innymi maszynami dzięki wysokiej pozycji kierowcy i wysoko umieszczonej kierownicy. Kierownica przechodzi spokojnie nad lusterkami większości samochodów osobowych. Wąska, zwinna i z odpowiednim kopem. Pod wprawnym kierowcą potrafi utrzeć nosa dosiadającym szlifierekna starcie spod świateł dzięki niskiej masie i dużemu momentowi obrotowemu.
Nad bezpieczeństwem w miejskiej dżungli czuwa wydech FMF. Kierowcy puszek usłyszą Cię jeszcze zanim Cię zobaczą :)
W komplecie drugi komplet kół, enduraki. 21” przód i 18” tył, na kostkach. Tak jak wychodziła z fabryki. Cały zestaw napędowy na podmianę, zębatka przednia, tylna i łańcuch. Zmiana kół zajmuje mniej niż 30min. Masz dość asfaltu, zmieniasz koła i jazda w teren i błoto! Tylna opona przystosowana do jazdy w błocie lub sypkim terenie, w zależności od kierunku motażu.
Obecnie zamontowana owiewka z lampami Polisport, ale oryginał oczywiście też jest. Tak jak cały tylny chlapacz z lampą i miejscem na tablicę. Zdjąłem go bo jest duży i ciężki, a motocykl zdecydowanie lepiej wygląda bez niego. Światła rzecz jasna sprawne, tylne umieszczone na błotniku. Na ramie, w miejscach najbardziej narażonych na obtarcia, folia zabezpieczająca 3M Scotch Shield. Oprócz tego części zapasowe, m.in. uszczelniacz tylnego amortyzatora, oryginalny, nawet nie rozpakowany; zębatki przednie w rozmiarach 13 i 15, świeca zapłonowa, nowa oraz inne.
Klamka sprzęgła wymieniona na krótszą, niełamiącą marki ZETA
Kierownica RENTHAL
Po 2ch wspaniałych latach razem, jestem zmuszony wystawić Ją na sprzedaż ze względów zdrowotnych.
W razie pytań proszę o kontakt: tel. 609 553 941
Zapraszam na oględziny i odsłuch.
Stoi na allegro, cena 14600, dla SMforumowiczów będzie cena specjalna.