1 Ostatnio edytowany przez kacpikSM (2014-03-09 02:44:22)

Temat: Czujnik prędkościomierza - Da rade to naprawić ?

Witam. Czy jest jakiś sposób (oprócz kupna nowego licznika jak ktoś pisał ) i przerobić ten czujnik? - problem brak km/h po zmianie kół z enduro na sm przy TE. Czy ktoś się juz może z takim czymś bawił ?

Zerknąć do instrukcji czy przypadkiem nie można zmieniać obwodu koła. W huśkach nie można, zmieniasz koła na małe stać cię  = kup  drugie zegary od SMR?

Pozdrawiam, dzięki za odpowiedz.

sms 125 --> smr 450

2

Odp: Czujnik prędkościomierza - Da rade to naprawić ?

ja u siebie w ktm zmieniłem koła na supermoto i musiałem  w liczniku cyfry zmienić też,bo  obwód koła się zmienił i jest ok.

Ktm#exc#525#sm

3 Ostatnio edytowany przez Lucek (2014-03-09 16:48:40)

w ogole nie ma odczytu?

"Nie ma boga. Jest Mmmmotór!"
KTM SMR450 '13 #23

4

Spróbuj zmienić rozmiar kół poprzez licznik:

Przykład z SM/TE 610:
[url]http://s61.photobucket.com/user/hoderd/media/Service/610speedo1.jpg.html[/url]

5

Sprawdź czy masz magnes w tarczy i czy jest w odpowiednim miejscu znaczy czy mija się z czujnikiem w odpowiedniej odległości...

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

6

dokladnie
stad moje pytanie
skoro zmieniles kola z tarczami to moze w tych drugich nie ma magnesu lub jest w innym miejscu

"Nie ma boga. Jest Mmmmotór!"
KTM SMR450 '13 #23

7

Ja mam taki problem że mam huske TE na SM i licznik pokazuje mega skrajne wartości, nawet przy utrzymywaniu stałej predkosci wszystko sie waha od 0 do 299 km/h :/ Magnes z czujnikiem są na tej samej wysokosci i wszystko niby jest ok :/

Husqy SMR-R 450

8

A czujkę od licznika masz odpowiednio blisko magnesu powinno być chyba koło 2mm luzu tylko