1

Temat: Łożyska główki ramy huska sm 610s 06r

Rozebrałem główkę ramy i okazało się że łożyska są do wymiany to znaczy przynajmniej jedno ale wymienia się komplet . W manualu pisze że idzie tam łożysko  Bearing Ø25xø50x17,5 moje wyciągnięte łożysko ma takie wymiary 25.3/ 50.25/14.7 mm . Wiecie co z tym zrobić w manualu jest błąd czy może były jakieś różnice w wymiarach , moja sztuka sprzedana była w Anglii . W hurtowni z łożyskami zażyczyli sobie 151 zł za sztukę bo to jakieś łożyska z USA . Pisze na nich USA Timken pierwszy znak jest ciężki do odczytania jak by C(lub L albo 0) 44643       778 . Łożysko o wysokości 17.5 mm wystawało by przynajmniej milimetr i nie było by jak założyć uszczelniacza . Wie ktoś gdzie znajdę takie łożysko jakie mam zamontowane w przystępnej cenie ?

2

Odp: Łożyska główki ramy huska sm 610s 06r

Masz zmienione półki, sztyce na akcesoryją, tuningową czy coś?

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570

3

Kup all balsa i problem z głowy
[url]http://www.gpmoto.pl/all-balls-22-1032/[/url]

Ogólnie z tego co widzę to są to łożyska calowe.
Stąd taki głupi wymiar.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

4

Nie mam nic zmieniane wszystko jest takie jak z fabryki było składane .

W sklepie z łożyskami też powiedzieli że to calowe są z USA . Dzwoniłem do pobliskiego intercarsu i mają tam jakieś łożyska 4ride chyba za 97zł z możliwością rabatu ale mam dzwonić do nich jutro bo nie było gościa od moto a jest szansa na coś innego tańszego .

Najbardziej zastanawia mnie różnica w wymiarze w fiszkach bo jest dość spora i zastanawiam się czy to jest błąd  w literaturze tylko .

5

kup zestaw do moto a nie pojedyncze łożyska bo w komplecie jest uszczelniacz który pewnie zniszczysz zdejmując stare, podobne pieniądze kosztują (chyba), a i jeszcze nakleję dostaniesz.

pzdr

Huśka 510 sm + yzf 250 + busik na 3 moto + spore chęci do spalania etyliny

6 Ostatnio edytowany przez Lucek (2014-01-22 12:09:21)

mam dla Ciebie dobra wiadomosc. te 4ride  z IC to producentem jest all balls.
wlasnie wymienialem uszczelniacze w lagach i tak wlasnie bylo

4ride a na opakowaniu 'wyprodukowane przez All Balls'.

jesli seria to bierz z IC

"Nie ma boga. Jest Mmmmotór!"
KTM SMR450 '13 #23

7 Ostatnio edytowany przez cingular (2014-01-27 22:25:25)

Zamówiłem z IC . Masz  racje Lucek to jest All Balls . Jutro do odbioru w piątek je montuje i zobaczymy czy w fiszkach piszą głupoty.

Łożyska zamontowane , to co pisze w fiszkach to bzdury są nie ma tam łożysk 25/50/17,5mm . Łożyska są calowe .