1

Temat: Olej do filtra w sprayu.

Co myślicie o oleju do nasączania filtra w sprayu? Konkretnie chodzi mi o ten: [url]http://allegro.pl/castrol-foam-filter-oil-spray-do-filtra-400ml-i3871242571.html[/url]
Warto w ogóle brać to pod uwagę czy lepiej szukać tradycyjnego?

Kawasaki KX250F

2

Odp: Olej do filtra w sprayu.

Miałem, używałem. Kup tradycyjny valvoline. Nie jest droższy, ale lepiej i głębiej dociera.

3

Uzywalem, strasznie Sie klei, ale o to chyba chodzi, łatwo Sie dozuje ( kladziesz gdzieś filterek i po prostu pryskasz).
W porównaniu do np valvoline'a w w płynie był troszkę bardziej klejacy po nałożeniu.

Będzie 690 niebawem

4 Ostatnio edytowany przez punk891 (2014-01-13 20:33:29)

Masz na myśli ten: [url]http://allegro.pl/olej-valvoline-air-filter-do-filtrow-powietrza-1l-i3824344805.html[/url] ?

A jeszcze jedno pytanko. Otóż na allegro Motul 710 4l sprzedawany jest po 165-180zł, natomiast na intermotors jego cena wynosi 280 zł o.O Sklep po prostu sam narzuca taką cenę czy z tym z allegro jest coś nie tak?

[url]http://allegro.pl/olej-do-filtrow-powietrza-motul-1litr-i3818687369.html[/url] Używał ktoś?

Kawasaki KX250F

5

taki spray działa tylko na powierzchni , jak nasączysz filtr olejem w płynie to lepiej przechwytuje syf.

Litrowy Gixer

6

Dokładnie ten, jest taki mocno niebieski i wbre pozorom taka butla 1L starcza na dłuuuugo, jeśli umiejętnie się tym operuje ;)

Będzie 690 niebawem

7

To w takim razie zamawiam tego Valvoline do filtra, Castrol chain lube do łańcucha ( miałem i wydawał się całkiem spoko ) i tego Motula 710 :)

Kawasaki KX250F

8

Punk, pw.

9

punk891 napisał/a:

To w takim razie zamawiam tego Valvoline do filtra, Castrol chain lube do łańcucha ( miałem i wydawał się całkiem spoko ) i tego Motula 710 :)

Zamiast castrola do łańcucha postaw w Valvoline. Ja sam używam smaru i oleju na nasączania Valvoline.
Co do gówna w spray'u to nie polecam a tym bardziej jeśli jest to castrol.. Co prawda mam spray do filtra Rockoil (jedyna słuszna marka w spray'u) ale używam go tylko do psikania na łączeniu między filtrem a airboxem.

Co do oleju do filtrów Motula, to kolega ma i osobiście dla mnie wypada kiepsko. Strasznie gęsty i kleisty.
Valvoline jest o tyle kozacki, że przy nakładaniu jest rzadki i mało lepki, dopiero po zastosowaniu robi się gęsty i mocno kleisty :)

KXF 250 '14

10 Ostatnio edytowany przez KML (2014-01-13 22:40:52)

Ja używam chemii Motorexa do nasączania jak i do prania filtra i też mogę polecić te produkty.

Litrowy Gixer

11

KML napisał/a:

Ja używam chemii Motorexa do nasączania jak i do prania filtra i też mogę polecić te produkty.

+1

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

12

Ja polecam Putoline, w konsystencji jest podobnie jak pisze hustler , przy nasączaniu jest rzadki , a później się robi gęsty i kleisty.
A co polecacie do prania filtra , żeby to skutecznie usunąć ? Zazwyczaj daje wodę ciepłą z proszkiem , ale nieco zostaje oleju na filtrze.

KTM 625 SMC

13

Jak masz putoline to w ich ofercie jest caly zestaw w wiaderku do prania filtra i nasaczania.
Ja osobiscie polecem produkty Bel-Ray olej do filtra jest w sprayu i klasyczny. Konsystencja jak tak jak piszecie. Bel-Ray ma tez spray do mycia filtrow.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

14

Bel-Ray Klasyczny Olej również polecam :) Dużo oleji testowałem najlepiej podszedł Bel-Ray :)

KTM Duke - R 690
KTM EXC-R 530 Supermoto
Yamaha WR 450F Supermoto
KTM EXC 450 Factory

15

Fight4Life   +1