Temat: Kompletny remont silnika
Witam serdecznie,
Domyślam się, że dla większości moje pytanie może okazać się absurdalne, lub po prostu głupie. O mechanice motocyklowej nie wiem praktycznie nic - do tej pory jeździłem na bezobsługowych sprzętach. Chciałbym jednak to zmienić, poduczyć się czegoś, i zająć się odpowiednio przyszłym sprzętem w moim garażu.
Do rzeczy, jako że cały czas mam problem z kupnem motocykla w stanie nadającym się do jazdy (cały czas co odłożę, to wydam na co innego), w związku z czym chciałem się zmobilizować, i kupić po prostu jakiegoś trupa. Ważne aby rama była ok, i dostać go za grosze (Honda, KTM lub Yamaha). Czy takie coś ma sens? Czy taki laik jak ja, jedynie zasięgając swojej wiedzy w internecie, byłby w stanie doprowadzić taki sprzęt do użytku?
Pytam, gdyż łatwiej by mi było kupić już teraz coś nie nadającego się do jazdy, i powoli z miesiąca na miesiąc doprowadzać taki sprzęt do ładu. Jeśli koszt wyjdzie podobny jak sprzętu gotowego na allegro, to ok, jeśli masakrycznie większy, to rezygnuję. Proszę więc o jakiekolwiek informacje lub wskazówki :)
Pozdrawiam,
drc