Odp: Jeden dostawca opon w supermoto
Wydaje mi się , że jest to prosty sposób na wyrównanie szans- zmniejszenie kosztów
#49 S2 Mistrzostwa Polski
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Jeden dostawca opon w supermoto
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wydaje mi się , że jest to prosty sposób na wyrównanie szans- zmniejszenie kosztów
GoldenTyre zrezygnował z powodów marketingowych. Stwierdzili że w odpowiedzi na zarzuty o słabą jakość a mocne plecy, stwierdzili że odpuszczają.
Co do jednej marki to wyrównanie szans z jednej strony, a w moim przypadku nie czułem gorzej innych opon niż Dunlop i Pirelli ( w kolejności którą podałem).
Jestem za, wszyscy niech jeżdżą na Goldspeedach.... Ja na Michałach;-)) mam zapas na cały sezon:-)
Pomysł fajny ale trochę juz późno na takie roszady.
Maney pomysł jest na sezon 2015 ;) jak już wyjeździsz te 50 kompletów Michałków :)
Maney pomysł jest na sezon 2015 ;) jak już wyjeździsz te 50 kompletów Michałków :)
A, to spoko. Na wszelki wziąłem 60kpl ;-)
Dobrze wiedzieć ;) jak nie będę mógł Cie dogonić na Metzelerach twardych , to wpadnę po komplet ;)))
Dobrze wiedzieć ;) jak nie będę mógł Cie dogonić na Metzelerach twardych , to wpadnę po komplet ;)))
Dobrze ze mówisz, zapraszam. Zaraz je włożę do miski z olejem co by dobrze przeszły .... ;-)
Ja też Was zapraszam po kalendarze!
Wczoraj z chęci konfrontacji moich wyobrażeń na ten temat zapytałem u źródła czyli w Pirelli :) Rozmowa potwierdziła, że jest dokładnie tak jak myślałem. Otóż w przypadku pucharów markowych gdzie jest organizator inny niż PZM jest to jak najbardziej możliwe. W przypadku wyścigów organizowanych przez PZM jest to nie do przepchnięcia z jednego prostego powodu. Nikomu z PZM nie chce się nad tym pochylić bo nie ma z tego monety. Pomijam już fakt, że ilość opon która byłaby potrzebna na cały sezon to mniej więcej tyle ile zużywa duży team w MŚ więc dla koncernu oponiarskiego nie jest to jakiś super emciu deal. Pirelli próbowało coś takiego zrobić z wyścigami drogowymi w PL całkiem niedawno ale było zbyt dużo chętnych z wyciągniętymi rączkami i temat padł.
Wczoraj z chęci konfrontacji moich wyobrażeń na ten temat zapytałem u źródła czyli w Pirelli :) Rozmowa potwierdziła, że jest dokładnie tak jak myślałem. Otóż w przypadku pucharów markowych gdzie jest organizator inny niż PZM jest to jak najbardziej możliwe. W przypadku wyścigów organizowanych przez PZM jest to nie do przepchnięcia z jednego prostego powodu. Nikomu z PZM nie chce się nad tym pochylić bo nie ma z tego monety. Pomijam już fakt, że ilość opon która byłaby potrzebna na cały sezon to mniej więcej tyle ile zużywa duży team w MŚ więc dla koncernu oponiarskiego nie jest to jakiś super emciu deal. Pirelli próbowało coś takiego zrobić z wyścigami drogowymi w PL całkiem niedawno ale było zbyt dużo chętnych z wyciągniętymi rączkami i temat padł.
Standard w polsce
Ok, jeżeli ktoś z PZM chciałby to ogarnać ? to Pirelli jest za?
Obawiam się że już nie :) Pirelli miało dogadane tematy transmisji w tv, miało dużego sponsora związanego z rynkiem napojów energetycznych, sami deklarowali duże wsparcie i odbili się od ściany. Z rozmowy wynikało, że nie bardzo chcą się maczać w syfie, bo wbrew pozorom Włosi lubią jasne tematy i rozwiązania inne niż oficjalne ich zupełnie nie interesują.
Obawiam się że już nie :) Pirelli miało dogadane tematy transmisji w tv, miało dużego sponsora związanego z rynkiem napojów energetycznych, sami deklarowali duże wsparcie i odbili się od ściany. Z rozmowy wynikało, że nie bardzo chcą się maczać w syfie, bo wbrew pozorom Włosi lubią jasne tematy i rozwiązania inne niż oficjalne ich zupełnie nie interesują.
To trzeba w końcu zrobić drugą ligę :), tylko jest mały problem kto by się tego podjął
Trzeba wstawić swojego człowieka do Pirelli to może coś ugra :)
Jak ktoś znajdzie dojście do Zarządu Pirelli to ja znajde człowieka, którego mozna im wstawić.
Największym kosztem w tej zabawie jest chyba paliwo na dojazdy.. a nie te opony.. Proponuje zorganizować jednego dostawcę wachy.. Widziałem już kogoś z namiotem ORLEN na wyścigach, pewnie ma dojście...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Jeden dostawca opon w supermoto
Wygenerowano w 0.067 sekund, wykonano 76 zapytań