Temat: Derbi Senda DRD Racing 2007 Project
Witam
Derbi Senda DRD Racing Sm
Jestem juz od pewnego czasu na forum, ale dopiero teraz założyłem temat. Kupiłem ją 3 lipca 2012 :D Cena była bardzo dobra. Ogólnie bardzo mi się podoba :D Jest to mój pierwszy motocykl :) Przebieg nie wiem jaki jest dokładnie ale około 9-10 tyś(teraz około 15) . Poprzedni właściciel sprowadził ją z Francji. Rok 2007.
To co było zmienione:
z mechaniki :
Airsal 72 SPORT
Gażnik 21 naraku
Wydech Conti CHR
z wyglądu:
Plastron UFO/KTM
soczewka
Handbary
UP !
Więc wziąłem się sende i zacząłem robić .
Wiosna 2013
Malowanie się udało. Lekko matowe :)
Przez zime zmieniłem:
Rollgaz Motoforce
Filtr pow. STAGE6 Racing
Malowanie plastików
Plastron yzf
Kruciec 32mm przelotu
Termometr tablicowy
Licznik rowerowy beznadziejny -kolejny licznik to sigma 1609 która baardzo polecam
Zadupek nowy
Nowa okleina
Lusterko Revo f1 Groove
I duperele.. świeca, węzyki, linki, regulatory, nowe płyny zalane i wiele innych których nie pamietam
W tym sezonie lub po sezonie planuje :
Łożyska
Wał (tec racing,top racing evo)
Oponka nowa na tył
EDIT
Wiosna 2013 złożona. Dokupiłem oczywiście wiele pierdół.
W tej chwili w sendzie siedzi:
Airsal 72 cm3 sport
Conti CHR
24 Pwk ( dysza 100 i pj 28)
Filtr pow. Stage6 racing krótki
Kruciec 32 mm przelotu
NGK Racing br8eg
..
Termometr tablicowy
Plastron yzf
Soczewka
Sigma 1609
Nowe malowanie
Nowa okleina oryginalna
Nowy iskrownik/stator i podstawka
Kierunki 'strzałki'
Manetki PRO TAPER
Lusterko małe pod kierą
Kiera Renthala .oryginał
I duperele..lekkie polerki(dzwignia biegów, chłodnica, podnóżki), węzyki, linki, Nowe płyny, regulator napięcia itp.
14/53
Przez pewien czas miałem problemy z elektryką .. Przez co straciłem poł sezonu, a i tak jej nie naprawiłem, bo wiadomo co to. Wymieniłem jużkilka rzeczy i nic.
Więc od poczatku tak tylko z grubsza.
Kupowałem kilka pierdoł następnie plastiki poleciały do malowania na kolor taki jak oryginał .
Następnie przez zimę kupowałem dużo części jak i odnawiałem niektóre np. wydech .
Zrobiłem termometr Cieczy . Kupiłem termo tablicowe z allegro i śrube odpowiednią gwintowi w głowicy śrube przewierciłem klejem 2 skłądnikowym zakleiłem bardzo dobrze i wszystko chodzi u mnie i kolegi przez ponad sezon nic się nie stało. Klej trzyma tak jak trzymał . Tu fotka w czasie pierwszej zimy od kiedy kupiłem sende .
Następnie wleciał plastron od yzf i nowa soczewka z homologacja :) Przegląd i policja obok mojego miejsca zamieszkania nigdy sie do tego nie przyczepili .
Oczywiście przez ten cały czas nie obyło się bez zadnych problemów.
Następnie wpadł gaźnik PWK 24 z powerjetem
Potem zacząłem się uczyć coś na kole
Tu taki o filmik
[youtube][url]http://www.youtube.com/watch?v=6ZaeqEIbUbU[/url][/youtube]
następnie się sezon dla mnie skończył . Biegi nie whcodziły, a to co znalazłem po zdj pokrywy od sprzegła
No więc trzeba było rozbierać sende na zime i kończyć project
Rama do malowania proszkowo CZarny połmat , wachacz polerka , wydech odnawiany
Zrobiłem sobie stojaczek
Jak narazie tyle Upy bd wrzucał jeśli będzie zainteresowanie tematem :P
O sende dbam, narazie nie myśle o sprzedaży, ale kolejne moto to prawdopodobnie exc 250 W sm oczywiście
Dokladniejszy temat tej sendy jest na innym forum
Komentować