1 Ostatnio edytowany przez Gazior (2013-11-02 21:02:28)

Temat: YZ jako Supermoto?

Witam jako,że w przyszłym roku lub już w tym zaczynam zdawanie prawa jazdy na 125 ccm. myślę nad wozidłem na tą oto pojemność:) Jako,że YZ 125 już było dane mi pośmigać i wiem,że bardzo ładnie da się nią na kole polatać mam takie pytanie "czy się opłaca?". Mianowicie czy ktoś się może orientuje ile wyniósłby koszt założenia elektryki do tego motocykla no i ile i co trzeba wykminić, żeby podeszły małe kółeczka?:)

Yamaha DT 50 SM sezon 2012-2014 - SOLD
EXC 125 Sezon 2014 - 2015 - SOLD
Aprilia RS 125 2015 - 2015 - GIVE BACK
Honda NSR 125 2015 - czeka na sprzedaż :)

2

Odp: YZ jako Supermoto?

koszt wszystkiego z dobrymi kółkami to ok 3500 zł. W uk jest dużo yz zarejestrowanych a czy się opłaca to sam musisz pomyśleć

Honda hm w planach crf 2007 replica :D

3

Jeżeli masz to robić od podstaw to nie opłaca się. Lepiej kupić exc 125, jak policzysz sobie koszt części do YZ to na jedno wyjdzie. W dodatku YZ nie zarejestrujesz.

4

IRO napisał/a:

YZ nie zarejestrujesz.

Chyba, że ma opcje ściągnąć z Anglii, ale wtedy musiała by już być okazja żeby się opłacało

READY TO >> TERROR

5

No tak, ale nawet gdyby to była okazja, to jest sens? To już każdy sam musi sobie odpowiedzieć na te pytanie.
Teoretycznie w Polsce też da się to zarejestrować od podstaw, ale nie opłaca się. Za dużo $$ to będzie kosztować.

6

yz to wiadomo - zapie*dala, aczkolwiek do normalnego polatania ( o ile dorwiesz zarejestrowaną ) średnio się nadaje ze względu na krótkie przełożenia + częstotliwość remontów. Tak jak wyżej już Ci polecili, szukaj lepiej exc.

[url]http://www.youtube.com/watch?v=IqPxoPsgzVA[/url]

Pomyśl też na Huską sm 125, dorzucasz parę gratów ( gaźnik 38, porting, jakiś wydech ) i lata jak głupie.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=GX3NRd2O2zg[/url]
Na tym filmiku co prawda ma trochę więcej zrobione, bo dodatkowo membrany i moduł zapłonowy, ale nawet bez tego już dobrze jeździ.

Kawasaki KX250F

7

Jeżeli 125 to brałbym właśnie YZ lub CR ze względu na super tanie zestawy całej góry cylindra.
Nowy cylinder do EXC kosztuje więcej niż cały zestaw tłok+cylinder+głowica+uszczelki+zawór wydechowy do YZ.

I pamiętaj, że YZ wychodziły z 5 i 6 biegowymi skrzyniami w zależności od rocznika.
Lepiej oczywiście kupić tą 6 biegową jak chcesz latać po asfalcie.

[url]http://tablica.pl/oferta/yamaha-yz-125-cross-zarejestrowany-CID5-ID3hQHl.html#fe2ed78a2d[/url]

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

8 Ostatnio edytowany przez Gazior (2013-11-03 10:36:29)

Nad husqa myślałem ale mało tego a jak już się coś znajdzie to koszt rzędu 7-7,5 tys. A skoro do yz żeby ja na sm przerobić to aż 3,5 tys.to troszkę drogo jak się policzy wszystko;/ EXC odpada z gory bo koszty zabijają:) a husa WRE ??

EDIT: A takie pyt. na jakiej podstawie gościu zarejestrował tamtą YZ? Ona nie powinna przejsć przeglądu bez świateł itp.ja wiem,że są machlojki itp. ale i tak na drodze ma to się ni jak :)

Yamaha DT 50 SM sezon 2012-2014 - SOLD
EXC 125 Sezon 2014 - 2015 - SOLD
Aprilia RS 125 2015 - 2015 - GIVE BACK
Honda NSR 125 2015 - czeka na sprzedaż :)

9

Może ma / miał drugi komplet plastików z lampa i kierunkami, zadzwoń zapytaj.

DRZ400SM, KTM 990 ADV