1

Temat: KTM LC4 jako pierwsze moto

Pierwsze supermoto, pierwsze moto powyżej 350 cc, pierwszy czterosów, męczę temat o tanich motocyklach, pierdole o rzęchach, ale ostatecznie zarabiam i mam nadzieje, że będzie mnie stać na lc4 supermoto co myślicie o tym motocyklu na pierwsze poważne moto? Podjarałem się strasznie tą maszyną.. Mam 185 cm wzrostu i 90 kg wagi. Piszcie co sądzicie ;)

2

Odp: KTM LC4 jako pierwsze moto

Nie ma się czego bać, dobry motocyl. Kupisz dobrą sztukę to pojeździsz trochę.

KTM 625 SMC

3

RADIZZLE napisał/a:

+ 1

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

4

gierwi napisał/a:
RADIZZLE napisał/a:

+ 1

Panowie miód na me serce wlewacie :D

5

No moje LC4 to pierwsze ogólnie moto, nic wcześniej swojego nie miałem :)
Ja jestem zdania, że jak ktoś jest debil to i na rowerze się zabije. Nie ma znaczenia co kupi na pierwsze moto.

Czemu ten Pan pojechał? - https://bit.ly/2VlprSp

6

ja kupiłem Lc4 690 jako pierwszy poważny motor po 125 w 4T i pierwsza jazda nim to był koszmar, więcej strachu niż przyjemności z jazdy :D

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

7

Szaman napisał/a:

Pierwsze supermoto, pierwsze moto powyżej 350 cc, pierwszy czterosów, męczę temat o tanich motocyklach, pierdole o rzęchach, ale ostatecznie zarabiam i mam nadzieje, że będzie mnie stać na lc4 supermoto co myślicie o tym motocyklu na pierwsze poważne moto? Podjarałem się strasznie tą maszyną.. Mam 185 cm wzrostu i 90 kg wagi. Piszcie co sądzicie ;)

Przejedz się jakimś i zobacz czy pasuje ci pozycja i masa, przymierz się do jeszcze jednego góra dwóch modeli w przedziale finansowym który cię interesuje i wybierz zadbaną sztukę :-)

Tymczasem przenoszę do działu co kupić.

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

8

Ja na swoim zrobilem praktycznie 250km w pierwszym dniu. Co prawda duzo z tego na trasie, ale LC4 mozna ujarzmic. Przesiadlem sie z Jawki 350, wiec mozesz byc spokojny ;)
Taka mala rada: przy zakupie sprawdzaj wszystko mega dokladnie. Nawet jesli bedzie to sprzet forumowicza.

9

matizeusz no ja się będę przesiadał z takiej samej konstrukcji tyle, że z za wschodniej granicy ;)

10

Nie boj nic ... ja swojego kupilem po dobrych paru latach przerwy, i zaraz po zakupie zrobilem nim 500 km (wybrzeze - dolnyslask) w tym po drodze przedarlem sie przez deszcz i mgle :) Co prawda jechalem zachowawczo, ale potem z dnia na dzien coraz lepiej. Zgadzam sie ze slowami PszczelaRz AGH oraz Hermes!
Pzdr 690!

"Czas tracony z przyjemnoscia, nie jest czasem traconym"
                                         - Thomas Eliot

11

[url]http://allegro.pl/ktm-lc4-640-2000-r-supermoto-zadbany-i3664331704.html[/url] Panowie, kolejny Kat  do wstepnej oceny ;)

12

Wygląda na zadbanego, ale jeśli przy tym przebiegu nie było nic robione to.... + dolicz sobie koszty pierwszej rejestracji w kraju w granicach 500 zł (już nie pamiętam ile ja płaciłem, ale coś koło tego)

READY TO >> TERROR

13 Ostatnio edytowany przez kik_man (2013-11-02 14:19:42)

jak kazde moto jezeli był dobrze utrzymany to pojezdzisz jeszcze pare ladnych kkm i napewno bedziesz zadowolony. w tym przypadku masz przynajmniej fabryczne sm ktore bedzie sie dobrze sprawowalo na ulicy w przeciwienstwie do terenowego moto z miekkim zawiasem. Nie jestem przeciwnikiem yamahy bo ttki to naprawde pancerne sprzety ale jakbym mial brac yamahe za 7k z 95r~ i ktm z 2000 w podobnym stanie i pieniądzach to wolałbym 2 opcje. Ew koszty utzrymania bardzo podobne

14

Po 1sze to nie jest fabryczne SM, SMy wychodziły z fabryki od 2003. Więc ten motocykl swojego czas był na kostkach. Kolejny KTM z silnikiem błyszczącym się jak psu jajca może ktoś go kocha polerować żeby przejechać się do kościoła lub dbał jak o swoje jajca, nie wiem. Jeśli budżet Ci się nie powiększy to motocykl warto oglądać, jak nie ogarniasz to weź kogoś kto ogarnia temat żebyś się nie wpakował na duże wydatki na dzień dobry. Jeśli budżet jest rozwojowy to polecam 625, będziesz miał FCRa i mniej zbędnego złomu między nogami. Zapytaj jaki gaźnik siedzi w tym KTMie, dellroto lubi płatać figle, a mikuni BST to nie gaźnik do SuperMoto. Kwestia nie rejestrowania pojazdu przez 3 lata po zakupie, hmm pozostawię to bez komentarza.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

15

velkurczak napisał/a:

Po 1sze to nie jest fabryczne SM, SMy wychodziły z fabryki od 2003. Więc ten motocykl swojego czas był na kostkach.

Chyba się nie zgodzę, jest to pewnie LC4-E. Fabryczne SM.
Pisze o tym bo mój jest z 2000r. Pytałem w serwisie KTM i potwierdzili, że to fabryczne SM.