Odp: Husaberg 100 pytań do...
Ostatnie pytanie jaki brac rozmiar kol? Mam dostep do 21 19,18,17
21 przód, tył 18 do enduro, 19 do cross.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg 100 pytań do...
Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ostatnie pytanie jaki brac rozmiar kol? Mam dostep do 21 19,18,17
21 przód, tył 18 do enduro, 19 do cross.
Teraz mam zagadkę. Przeleciałem się dzisiaj w celu rozgrzania oleju do spuszczenia i demontażu lewego dekla no i po powrocie zdziwienie, z dziurki pod pompą wody wysączyła się maksymalnie kropelka! Działać z tym cy pojeździć chwile i poobserwowac bo już zgłupiałem? Podczas jazdy próbnej leciało ciurkiem i pózniej podczas przejażdżki tez, wymieniłem olej ostatnio i kropelka, wtf?
Trzymasz stan oleju normalnie? Ja mam manie sprawdzania przed kazda jazda. Ja wylewam zazwyczaj tyle ile wlewam + plukanke robie. Twoj kopci ma wycieki? Oczywiscie mowisz o oleju nie o wodzie?
Trzymasz stan oleju normalnie? Ja mam manie sprawdzania przed kazda jazda. Ja wylewam zazwyczaj tyle ile wlewam + plukanke robie. Twoj kopci ma wycieki? Oczywiscie mowisz o oleju nie o wodzie?
Faktycznie jest brak stanu oleju czyli pewnie nadmiar w pierwszym momencie wysaczył się przez dziurkę pod pompą wody. Dzisiaj lecę do tokarza bo musiałem jeszcze inaczej zrobić tą tulejke pod znormalizowany uszczelniacz i łozysko. Nic już nie będę kombinował tylko zwalam dekiel i to przerabiam. Przy odpalaniu potrafi dymka puścić. I kolego nie chodzi mi o zmianę oleju i jego ilość tylko o wyciek spod pompy. Pozdro
Pytanko. Czy oryginalne koła ktma exc i husaberga powinny miev na rancie wybita nazwe i rok produkcji? W Bergu tak mam ale szukam brudasow i znalazlem od exc ale nigdzie chyba nie ma wybitych oznaczen. Po czym poznac oryginał sa jeszcze jakies znaki szczegolne?
Pojeździłem dzisiaj trochę no i stwierdzam że Berg wali olejem chyba ze wszystkich możliwych dziur, pomijając już wyciek spod pompy wody to leci od góry tam gdzie wąż od odmy (ten z lewej strony) leje na obudowę filtra oleju i prawdopodobnie ścieka na uszczelkę głowicy i jest wrażenie (mam taką nadzieję) że uszczelka z lewej strony puściła lub faktycznie puściła uszczelka pod głowicą. Także przebojowo ale bojowo od samego początku ;))
Z węża od odmy może się lać gdy: jest niedokręcony lub sparciały.
Z węża od odmy może się lać gdy: jest niedokręcony lub sparciały.
Odma jak nowa tylko wyglada mi to jak by spod tego króćca leciało!
Edit: wymieniłem opaskę i powinno być git.
.
Ciekawe strony
[url]http://www.schleenbecker-moto.eu/HusabergSpareParts/Husaberg+2000+-+2008/[/url]
[url]http://www.promoto-eshop.cz/husaberg/[/url]
Hacker czy w tym twoim Orangeberg kit te łozysko to tez było takie maleństwo? Mam zamknięte w plastiku usuwać zamknięcie czy zostawić?
Duże na pewno nie było:)
Duże na pewno nie było:)
W sumie tam żadnego przeciazenia nie ma. Zwymiarowalem wszystko, zrobiłem rysunek to jak bede miał chwile to wrzuce:) A i zostawić zakryte łozysko czy nie?
Odkryj od strony silnika.
Zostaw pozamykane.
Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg 100 pytań do...
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 71 zapytań