Temat: Pomocy !!! urwana śruba.
Chłopaki pomóżcie. Chciałem naciągnąć sobie łańcuch w mojej husce te 450 i co ? ... oczywiście ukręciła mi się sruba i zostala w srodku co mi poradzicie ? Jak to ugrysc ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Pomocy !!! urwana śruba.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chłopaki pomóżcie. Chciałem naciągnąć sobie łańcuch w mojej husce te 450 i co ? ... oczywiście ukręciła mi się sruba i zostala w srodku co mi poradzicie ? Jak to ugrysc ?
Gdzie zostala?
Masz mozliwosc przewiercic?
Jeśli tak, to przewierc i nagwintuj (bedziesz mial troche wieksza srubę):)
podejrzewam że to śruba do napinania łańcucha. jedyne co Ci pozostaje to rozwiercić starą (na samym środku) i ją odkręcić (przy pomocy jakiegoś zestawu do odkręcania urwanych śrub
Zanim zaczniesz odkręcać podgrzej to ten wahacz opalarką lub palnikiem gazowy, pójdzie dużo łatwiej.
Dzieki udalo sie wyciaglem srube i dalem taki sqm gwint jakos sie trzyma jak bedzie zle to rozwierce i dam wiekszy gwint jeszcze raz dzieki ;)
"I ty możesz zostać bohaterem w swoim garażu..."
Jest jakaś szansa na udrożnienie teggo otworu z gwintem?
W plastikowym zbiorniku "wtopiona" jest nagwintowana tuleja w którą wkręca się śrubę od osłony chłodnicy.
Owa śruba została ukręcona i już ktoś wcześniej przede mną próbował to chyba czymś rozwiercić (jakieś wiertło) i to coś ułamał i zostało w tej ukręconej śrubie. Jest jakaś opcja, żeby udrożnić ten otwór nie psując gwintu?
foto:
[url]https://lh3.googleusercontent.com/5avH4hZxOCC2jKsM32kxkW26BMhpKF7PPh0YqeEVux7MYhxGUiAxVR9br5HCNyZoPkHYWVhQaImpxmfmJM4cpBFEcNEmBGjTmNaaLPponpd4jJAzs-avCjuIwpa-60w0V1UPQMxnQ9xG9jis09sJVPazbH1y2u8007x8v2zXp6I5U30K-WTGVmdrNmeaXNndtBFLD054ox8vPyOkOiCQG_5ur-7o5akze1VbG7HT6hnxJWTQNgiNBuQnf75gTsP7qd_60j_Y80p59MBpCeEKpRWqpxbADVXGF6FhPGpcUanAXCJOO8GaC2MKElULXUaKFdlCeQYvfy6eyt3lH7QKkRPvuo4y0sE7qX_pQqOysVlfS_UaPmSJ6k84ehGzTD5CuKV9gOlEV6oVVztpr6MsY9F06TRKhZJzBXc__CmKVQolBlzlwc_zhzmKi1IKNXBIq01Xo3SrVi1LfUVnzZnrIfKehttSLEVaMAic1qLDnrsyGpHq7hWOvnrXOsyR5anraiZVURmuWdrJhsXQ16uCuMBwZgctB8LckBsdM1snsH1Vf-KWF2hIZUue_T17exQWufGM=w1142-h643-no[/url]
[url]https://lh3.googleusercontent.com/4FbP-PtdLMmIDY-58GwEpkAf8g1vaoZDVqaYVeU_EsExUJ3M7vHELFo6sPwxSCgT5Xtlt5VBo-a1Gb24Lrui4UZ89hym7-9SuHuOCmhLaAHaNox9fIntzeRGyMgWS7cpeOaT2DkBuvcVlSRL4Z6xZDihufc5bJhRpR7S3mNDVWZW61Zau_Z5ik0jEEtLWVP8pMhvZWuf8413KCI7Ik4y6MwmTXfgd3SAX8C8snkWrpg1cSvgON2-rGUzZnSaj-diNBWngWzgsA7OXp75xCY3HKYRDYb0KQ5Cy6r9deHkr-DKAGk28CGbePegW8qDLvDVZHZTs-zyc4xJtjctVtjgRePZip9J368_ULN21Me7iKa6pNTiM8uLXqCkWbsSxBl_BUJMfYV1-wa6vEtF0fsGsyWc9zTqG8KY0a8YssvvSlbAKJCLj-rKUf9BmNdo_lHQ9edlCRcvabDWyndLxsTna00dIdmVCC6e-aiRzZ3aaUARaxkFS2Whm-ID9Qqx8j29YLctEl94Pmluc3uZ86YvH96mgguNpSKmYZ-aAqN-dazImoXSUcnj6_sCdVoaW5xz94gv=w1142-h643-no[/url]
nikt nic, czy nie chce się Wam pisać?
Najprościej nawiercić i wykrętakiem, ale jak ktoś już wiertło w tym złamał to lekko nie będzie
a) próbuj rozwiercać zaczynając od małych wierteł, potem większe
b) na początku spróbuj te miejsce jakoś wyrównać (pilnikiem, obcążki, nie wiem)
c) zerknij na wykrętaki / wiertła o odwrotnym skoku
obstawiam, że to co jest w środku, to jest urwany wykrętak... wg mnie jedyny sposób, to próba szybkiego przyspawania, tak, żeby nie stopić plastiku.
Do magika z migomatem. Po kropce przedłuży śrubę i wykręci.
miejmy tylko nadzieję, że za tym urwanym wkrętem nie jest dziura na wylot:)
Dzięki, będę działał, dam znać jak poszlo i co było za śrubą:-)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Pomocy !!! urwana śruba.
Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 72 zapytań