16 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-08-25 16:26:03)

Odp: sąsiedzkie spory... garaż... osiedle...i motocykl z głośnym wydechem

kompan do picia napisał/a:

Jak pisałem miałem taki przypadek, że bez pomiaru zabrali mi dowód. A powód - nadmierna emisja hałasu. Jak to sprawdzili ? Organoleptycznie. "Panie z trzech kilometrów Pana słyszałem" taki to był pomiar. Zanim zaczął wogóle mówić o hałasie poprosił o dokumenty do kontroli, dowodu już mi nie oddał. Miałem mu z rąk dowód wyrwać?

No a czemu nie ? Robimy pomiar w dozwolnym miejscu albo Pan oddaje dowodzik. No chyba że mam zadzwonic na policje ? - zgasiloby gosciatotalnie :) rownie dobrze mogli to byc przebierancy... Tak samo jak sie policjant nie przedstawi mandat jest nie wazny. Gadasz potem na policji ze sie nie przedstawil ( najlepi miec kamerke albo mikrofon zeby miec dowod ) i wziales mandat bo sie bales ze cie zabiją czy cos wymyslisz xd. Z policjantami ktorzy sie nie przedstawili nawet nie gadaj tylko telefon na policje, nr radiowozu i sie spytaj co to za goscie :p sluchaj jak ja bym sie przebral z kolega i jechal czarna vectra i cie zatrzymal, wzial dowod i powiedzialbys mi ulice gdzie moto stoi to ja tylko jade i go kradne. Dziekuje do widzenia... Ja stalem na moto, na parkingu i sluchalem muzy wraz przyjezdza jakas brava i mowia policja, to im gadam dobry.. Dziewczyna do mnie : masz chwile ? Masz ? Potem zaczal mi wyjezdzac ze chu*owo ubrany jestem, a co go to obchodzi ? Powiedzialem ze nie mam czasu bo sie spiesze i se poszlem... Nawet sie nie przedstawil - tylko slyszalem :" dzien dobry policja " to ja mu moglem powiedziec : " dzien dobry cba ".  Na to samo by wyszlo :p. Potem na jazdach o tym gadalem to mi powiedzial gosc zenigdy takiemu dowodu nie dawac ani kluczyka bo ci motor podpieprzy... Jeszcze sam stalem i by wyskoczylo 2 goryli to co zrobie.  Najlepiej nie gadac o pierdolach tylko powiedziec ze dzwonisz na policje...

17 Ostatnio edytowany przez vlo (2013-08-25 16:51:06)

mierzwa to ty zyjesz jeszcze ;) a tak na serio to jak moto stoi w garazu czy tez przed garazem to nie bierze udzialu w ruchu. wiec na jakiej podstawie maja ci sprawdzac glosnosc wydechu? jedyne co to sprawdza czy nie kradziony i to wszystko. zawsze mozesz powiedziec jak upra sie ,,to sobie odpal tylko uwazaj bo kopniak moze w piszel wejsc" ;)
a ty przez przypadek prawa nie skonczyles? gdzies kiedys pisalem o wlasciwym przeprowadzaniu pomiaru. poszukaj w moich postach.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

18

A ja dowodu nie wożę bo i tak by mi zabrali i się zastanawiam czy nie jest przypadkiem tak że jak się pies uprze to może mi nawet odholować sprzęta?

19

z tego co pamietam to masz fmf power core 4.1 - taki jak moj. kiedys w przyplywie wyrzutow sumienia nabylem droga kupna dbkillera do niego. a ze mam zestrojony gaznik pod filtr k&n - obecnie latam na gabkowym - to jakos dziwnie sie jezdzilo wiec go wyjalem. nikt jak dotad nie mial z tym problemu oprocz diagnosty. nawet panowie lotni na motocyklach jak ich dzis mijalem. zasada nie odkrecac i nie puszczac gazu przy policji ;)

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

20

Policja może skierować na badanie techniczne każdy pojazd, wobec którego ma podejrzenie o niespełnianie przepisów regulujących dopuszczenie pojazdu do ruchu. Muszą znaleźć podstawę- np. za niski bieżnik, niesprawnie działający układ kierowniczy, wyciek oleju (za to może być dodatkowy mandat oprócz straty dowodu), itd. Jak policja chce, to może uprzykrzyć życie. Nawet seryjne wydechy potrafią nie spełniać wymagań, więc mogą raz w tygodniu zabierać Ci dowód. Tak czy siak, cieszą teksty internetowych napinaczy, co to już myślą, jaką ciętą ripostę rzucą do mundurowych. Zazwyczaj w przypadku kontroli to oni pierwsi srają po gaciach i przepraszają, że żyją. Policjanci to w większości tacy sami ludzie, jak inni. Są debile i wtedy nie ma rady, ale w większości przypadków normalną rozmową da się załatwić wszystko.

21

Nie chodzi o ciętą ripostę, tylko o to, że jak coś robią, to niech to robią dobrze. Jak gadasz sensownie, to tak samo Cię traktują.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

22

pw juz do ciebie poszło.  o dbkilerze faktycznie pomyśl (nawet zrób sam) .  Ja jak na razie mam to już za sobą.

Sherco st300  Cabestany Replica

23

SnowMoto napisał/a:

Policja może skierować na badanie techniczne każdy pojazd, wobec którego ma podejrzenie o niespełnianie przepisów regulujących dopuszczenie pojazdu do ruchu. Muszą znaleźć podstawę- np. za niski bieżnik, niesprawnie działający układ kierowniczy, wyciek oleju (za to może być dodatkowy mandat oprócz straty dowodu), itd. Jak policja chce, to może uprzykrzyć życie. Nawet seryjne wydechy potrafią nie spełniać wymagań, więc mogą raz w tygodniu zabierać Ci dowód. Tak czy siak, cieszą teksty internetowych napinaczy, co to już myślą, jaką ciętą ripostę rzucą do mundurowych. Zazwyczaj w przypadku kontroli to oni pierwsi srają po gaciach i przepraszają, że żyją. Policjanci to w większości tacy sami ludzie, jak inni. Są debile i wtedy nie ma rady, ale w większości przypadków normalną rozmową da się załatwić wszystko.

Jak sie nie kozaczy to sie idzie dogadac. Jak sie zgrywa kozaka, to sie zaplaci... Tak jest zawsze.

24

Kurde Dukers ile ty masz do napisanie w każdym temacie, miales juz jazdę z sąsiadami w takiej sytuacji jak ja czy mierzwa??? Nawet pewnie nie wiesz o co chodzi bo nie czytasz ze zrozumieniem.

Sherco st300  Cabestany Replica