1

Temat: Husqvarna sm 125 vs Ktm exc 125

Witam !
Mam takie zasadnicze pytanie mam juz doswiadczenie z motorami teraz jestem w trakcie spredazy swojegoe peugeota jet force z lekkim tuningiem, ale nie o to chodzi. Mam do wyboru husqvarne sm 125 s z silnikiem na dotarciu bo wczesniejszy silnik byl zatarty, wiec prawie nowka, ale bardzo mi si epodobaja ktmy exc 125 tylko nie ma wersji supermoto i sa strasznie drogie, a ja potrzebuje motoru do jazdy do szkoly i wekendowych przejazdzkach po 150 km, wiec nie wiem czy szukac ktma 125 exc i przerabiac na supermoto czy brac ta husqvarne co doradzicie w tym temacie ?

2 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-06-17 16:15:52)

Odp: Husqvarna sm 125 vs Ktm exc 125

KTM - jak zawsze co tu dużo pisać... To jest moto o które trzeba dbać w cholerę (czyt. częstsze remonty niż w husce). Do tego nie wiem z tego co słyszałem to komplet opon sm to ok. 2 klocków ale to tam... Bo można kupić opony enduro które przetrzymają dłużej na asfalcie. Trzecia sprawa że EXC na A1 nie jest chyba że se przyblokujesz i bd jeździł na stacje diagnostyczne (nie wiem ile masz lat ale z sprzedaży skutera wnioskuje że nie więcej jak 18). Wszystko zależne jakie masz fundusze ... " Każdy kupuje na co go stać ". Nie patrz na to że np : Mam 25 tyś, kupię nówke KTM yea... A przyjdzie co do czego to na wymianę $ nie będzie. Auto tak samo np: audi z mocnym silnikiem w leasing można wziąć ale jak się nie ma wystarczających zarobków to po co ? Po to żeby w garażu stało bo nie będzie na paliwko ?: P Na tym to nie polega. Tak że wybór należy do Ciebie. Wiadomo to co się podoba to kosztuje :) Np: Lamborghini avantador - 1,800,000 a komu by się nie podobało ? ;p

Nie wiem jak części ale chyba husqa wyjdzie taniej.

3

Bierz huse, wywal dozownik, rób mieszankę sam i lataj

4

No mam 16 lat i wlasnie teraz potrzebuje jakies moto kupic ale za duzo roboty z tym ktmem exc 125 tak mi sie wydaje a husqvarne bym kupil i smigam i tyle

5

Chodzi mi o to ze za drogi jest ktm exc 125 plus jeszcze kola  a husqvarna mbedzie miala wystarczjaca moc

6

Huska na pewno słabsza od EXC, ale też jakiś muł to nie będzie.

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

7

ale ktm ciezko wyrwac za 7 tysi jakiegos dobrego  moze dacie jakies prozpozycje czy cos ?

8

[url]http://tablica.pl/oferta/ktm-exc-125-supermoto-sm-suzuki-honda-yamaha-husqvarna-CID5-ID34WUb.html#e7421883cc;promoted[/url] tu jest gotowy ktm na kolach supermoto taki jak mi sie marzy co wy o tym motorku sadzicie ?

9

Za 7 tysi to jak się trafi to można okazyjnie huśke dorwać, ale na ktm to myślę, że nie masz co liczyć, a jestem w podobnej sytuacji jak Ty i uwierz mi że ktm wymaga więcej i ten serwis to raczej nie dla Ciebie

zagubiony między 4t/2t

10

16 lat też mam. Teraz sie spytaj rodziców czy Ci dają na remonty - uwierz sam nie zarobisz, a spod choinki nie wystarczy. Jak dają to bierz sie za pas i kup KTM a jak nie to bierz husqe. Husqa też dobra.

11

moge prosic o wyklad na temat tego co w husce co sezon powinienem zrobic a co w ktmie ?

12

Zamiast wykładu poszukaj sobie manuali do tych motorów i poczytaj sam ;]
[url]http://www.manualedereparatie.info/[/url]

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

13

Ja również radziłbym Husqe z racji tego,że ksozty mniejsze niż w KTM'ie a mocy wystarczy na wheelie czy coś ;)

Yamaha DT 50 SM sezon 2012-2014 - SOLD
EXC 125 Sezon 2014 - 2015 - SOLD
Aprilia RS 125 2015 - 2015 - GIVE BACK
Honda NSR 125 2015 - czeka na sprzedaż :)

14

matiu74 napisał/a:

moge prosic o wyklad na temat tego co w husce co sezon powinienem zrobic a co w ktmie ?

Wszystko zależy od tego jak dbasz i od tego jak jeździsz ... Nie da się powiedzieć że np : ja wymieniam filtr i się bd jarał bo tanio... (taki przykład) Jak będziesz dbał to na pewno będziesz miał mniej rzeczy do wymian. Druga sprawa to jazda - jak będziesz go katował to na pewno szybciej się części zużyją - logiczne... Rozkręcisz w zimę i sam się dowiesz co do wymiany będzie :)

15

Te 30 kucy z odblokowanej husqi Ci spokojnie starczy. Nie ma co ładować tych 14k w EXC 125, bo za jakiś czas będziesz szukał czegoś większego to wtedy sobie dołożysz to co teraz zaoszczędzisz i tyle ;)