Temat: BMW G 450 X ? Pomoc w wyborze.
Siemanko ;) Chciałem się was zapytać o SM`a BMW. Powiedzcie mi czy drogie jest utrzymanie tej maszyny i czy jest chodliwa czy się psuje.
Myślałem też nad Suzuki Drz 400 :D
Dzięki wielkie za pomoc z góry :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » BMW G 450 X ? Pomoc w wyborze.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siemanko ;) Chciałem się was zapytać o SM`a BMW. Powiedzcie mi czy drogie jest utrzymanie tej maszyny i czy jest chodliwa czy się psuje.
Myślałem też nad Suzuki Drz 400 :D
Dzięki wielkie za pomoc z góry :)
9 na 10 osób poleci Ci DRZ :D
9 na 10 osób poleci Ci DRZ :D
Dokładnie ;) Jak na początek przygody z SM to chyba jeden z lepszych jak nie najlepszy wybór. Motocykl praktycznie 'bezobsługowy' w porównaniu do wyczynowych 450'tek ;)
Okej panowie;) ale to nie jest początek bo mam RMZ 450 i jeździłem nią już po asfalcie;P A chciałem opinie o BMW ponieważ mam jutro jechać ją oglądać i nie wiem czy jest sens bo jak za części mam płacić 2 razy tyle to się nieopłaca;)
No te BMW to u nas trochę egzotyczny egzemplarz. Serwisy jak w wyczynowych 450. Jak z częściami to musisz się dopytać, zadzwonić do BMW i ściemnić że potrzebujesz tłoka i korby, poszukać części na allegro (ile jest używanych, ile eksploatacji itp). Chyba jednak ta DRZ :-)
Rozumiem :D Ale jak olej bd wymieniany na czas i sprawdzi się wszystko co jakiś czas to raczej się nic nie rozwali. Tłok i szlify to oczywistość : )
Rozumiem :D Ale jak olej bd wymieniany na czas i sprawdzi się wszystko co jakiś czas to raczej się nic nie rozwali. Tłok i szlify to oczywistość : )
Szlify? Raczej wątpię, żeby miało żeliwną tuleję, ale mogę się mylić :)
Fakt jeżeli jest nicasil to wymiana takiej tulei trochę kosztuje. Ale tak jak napisał mrximry warto zadzwonić do serwisu i dowiedzieć się ile kosztują poszczególne części :)
wpadnij lepiej po rmz do mnie. bedziesz mial do kompletu
Okej panowie;) ale to nie jest początek bo mam RMZ 450 i jeździłem nią już po asfalcie;P A chciałem opinie o BMW ponieważ mam jutro jechać ją oglądać i nie wiem czy jest sens bo jak za części mam płacić 2 razy tyle to się nieopłaca;)
Dość ciekawa zmiana z RMZ-ty na DR-ztę no większość raczej odwrotnie by zmieniła, wracając do BMW to raczej pojedz się przejedz będziesz wiedział czy ci pasuje, na pewno jest to raczej egzotyczny model w naszym kraju i nie pytaj ludzi bo mało kto tak jaki z resztą i ja mam porównanie z innymi modelami SM.
Simpson robil test tego w motormanii ze dwa lata temu jak jeszcze produkowali - w zasadzie jeden ch*j - 450 to 450 - lepiej miec japonskie. bmw zreszta wycofalo sie z produkcji bo to byla glupota rozwijac swoj model majac husqvarne.
RMZ te mam full crossa ;) a stwierdziłem ze nie oplaca mi sie montowac lamp i robić remonty ;) A chciałem sie dowiedzieć czego o tej BMW bo brat ma S1000RR i jest niemożliwie zadowolony :P
niszowy model, nie produkowany juz. bedzie problem znalezc cos na allegro
Chyba, że kolega lubi bawić się w nietuzinkowe moto ;) przynajmniej ma pewność, że na ulicy nie zobaczy drugiego takiego moto.
Zrobie tak że pojade zobaczyć i jak bd mi się wygodnie jeździło to wezmę ; )
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » BMW G 450 X ? Pomoc w wyborze.
Wygenerowano w 0.059 sekund, wykonano 75 zapytań