1

Temat: Pierwsze moto/możliwość jazdy dla 2 osób.

Witam.Mam 2 pytania:(mogą wydać się banalne)

1.Ze względu na tegoroczne przepisy kat.A mogę zrobić za rok(wymagane 24 lata).Chciałbym pobawić sie czymś 'legalnie" tj.czyms zbliżonym do sm ,jakaś 50.Co sądzicie o keeway-tx?Macie jakieś propozycje?

2.Czy na sm można przewozić  pasażera?Tak,wiem,do malucha wejdzie 20 chińczyków ,ale czy pasażer w miarę komfortowo będzie siedział?

2

Odp: Pierwsze moto/możliwość jazdy dla 2 osób.

ad. 1. Wolałbym bilet miesięczny na autobus niż 50tkę z pasażerem.
ad. 2.  Nikomu nie będzie wygodnie.
Kup rower i wzmocnij się przez ten rok na rowerze, zrób teraz kurs na A i jak tylko będziesz mógł prawo jazdy. Kup "normalny" motocykl i ciesz się jazdą. Takie jest moje zdanie.

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

3

Można się bawić bez alkoholu? MOŻNA, tylko po co się męczyć!
Skoro masz 23 lata, to 50ccm nie będzie cieszyć, latanie bez papierów nie popieram. Więc rada SuperMocarza jak najbardziej na miejscu. Skoncentruj się na gromadzeniu pieniędzy na wymarzony motor. W międzyczasie nauka jazdy na 1 kole rowerem może zaowocować korzystnie jak już siądziesz na SM :P Nie jestem na bieżąco z artykułami, ale na upartego możesz chyba ubiegać się o A1, 125ccm w 2T, hmm to już jeździ! Ale i tak SuperMoto i pasażer to słaby pomysł.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

4

A DRZta się czasem nie łapie na A2?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

5

gierwi napisał/a:

A DRZta się czasem nie łapie na A2?

Łapie ;]

6

Prawdę powiedziawszy to mało która się łapie... Większość ma w dowodzie 0,21 kW/kg

LC4 640 Supermoto 2003

7

temat poruszany 10 razy na forum, duzo drezyn i polowa innych sm jest tak zarejestrowana u nas w kraju ze mozna latac na a2. sam jak rejestrowalem kata moglem bez problemu podac np 160 kg i 30KM bo diagnosta pisal co mowilem poniewaz w dokumentach angielskich nie bylo zadnych danych oprocz modelu i vin-u. Ale niestety podalem wszystko ksiazkowo bo wtedy nie wiedzialem ze wymysla jakies A2 kategorie.

525 EXC

8

Ja jak bylem nieco mniejszy mialem 50cc enduro, bylo to suzuki ts50xk i poruszalem sie w dwie osoby:D
Nawet trase po 70km robilem we dwoje tyle, ze robilem z 3 przerwy, a v-max  wynosil ok 60km/h gdzie pod górke redukcja do drugiego biegu;p Da rade jezdzic, a co do ilosci miejsca to bylo znośnie.
Jak chcesz to kup sobie 50cc wg mnie to zawsze jakies doswiadczenie na moto, mialem pare gleb i szlifow na moim pierwszym moto i sie ciesze ze to bylo 50cc które nie pozwalalo mi poszalec bo i bez szaleństw bolalo i dalo do myslenia:)

9

A1 czy A 2 mnie nie interesuje,bo za niecałe 10 mc,znów będę musiał wykładać hajs na prawo jazdy.Co do 'jazdy ' we 2 osoby,chodziło mi jakieś krótkie 'przeloty" typu :dom uczelnia itp.

10

SuperMocarz napisał/a:

ad. 1. Wolałbym bilet miesięczny na autobus niż 50tkę z pasażerem.
ad. 2.  Nikomu nie będzie wygodnie.
Kup rower i wzmocnij się przez ten rok na rowerze, zrób teraz kurs na A i jak tylko będziesz mógł prawo jazdy. Kup "normalny" motocykl i ciesz się jazdą. Takie jest moje zdanie.

Jestem tego samego zdania.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

11

Pierdzielenie, a np. Suzuki rmx 50 ( [url]http://m.otomoto.pl/M3527637[/url])co prawda na duzych, musisz sie przejechac na jakims i zobaczyc jak na razie ci wystarczy to bierz motorower, napewno nie bedziesz zalowal bo nauczysz sie podstawowych manewrow na drodze czy terenie

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

12

chyba jak byc wyprzedzanym przez samochody...

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

13 Ostatnio edytowany przez czarnysm610 (2013-05-29 13:41:01)

tak, najlepiej wszystkich od razu wsadzic na 400. Kupuj obojetnie co, aby miało  dwa koła. Pozwoli Ci sie obyc z jednosladem. figiel dobrze gada. chinczyki odradzam, jakies derbi senda czy cos bedzie lepszym wyborem.

525 EXC

14

Mam Derbi Sendę 125 z 2007r za dobrą kasę jak byś był zainteresowaany mam go 3 sezony i jestem mega zadowolony - małe spalanie niskie koszty utrzymania i pozwala  bezproblemowo na dojazdy z punktu A do B nawet w 2 osoby i dość wygodnie jak ktoś nie jest księciem na ziarnku grochu ; ) choć wiadomo śmigając samemu fun jest znacznie większy . Łba nie urywa bo to mało wysilona 125 ale wybacza wiele błędów , przy czym uczy zachowania na SM i otwiera drogę do dalszej zabawy ,pzdr

15 Ostatnio edytowany przez Patrix (2013-05-29 17:07:30)

Przesadzacie z tymi 50tkami. W mieście sprawnie pozwala się to przemieszczać, miałem zablokowaną dtkę 50 i 75 km/h wg licznika jechała z przyspieszeniem znośnym odblokowana pewnie by się minimalnie szybciej napędzała więc spokojnie starczy do przemieszczania się. Przepełnionym tramwajem bez przewiewu w którym śmierdzi mam na uczelnie 30 minut a motorkiem 10 minut. W 2 osoby sporo jeździłem ognia nie robiła ale żeby kawałek za miasto pojechać było okej po mieście jeżdżąc z głową też się nikomu nie wadzi a sto razy szybciej niż stojąc w korkach albo pocąc się w mpk. Dobrze kupisz to przez rok się pobujasz nic nie tracąc przy sprzedaży :P