Temat: Zbiorniczek na zlewki TE 450
Panowie mam pytanie czy mogę zrobić zbiorniczek na zlewki z tego zbiorniczka co jest za sprężyna taniego zawieszenia? To jest chyba jaki zbiorniczek przelewowy od chłodnicy ale widzę że u mnie jest on pusty.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Zbiorniczek na zlewki TE 450
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie mam pytanie czy mogę zrobić zbiorniczek na zlewki z tego zbiorniczka co jest za sprężyna taniego zawieszenia? To jest chyba jaki zbiorniczek przelewowy od chłodnicy ale widzę że u mnie jest on pusty.
Tak !! Tak jest oryginalnie w RR
Tak !! Tak jest oryginalnie w RR
A w zwykłej wersji jaką role pełni ten zbiorniczek?
Wyrównawczy od chłodnicy
Odkopię temat...
Mam w wyrównawczym trochę płynu chłodniczego, faktycznie nie ma żadnych przeszkód żeby zrobić z tego zbiornik na zlewki?
Co z odmą? fabrycznie idzie do filtra powietrza, ją też trzeba przenieść do zbiorniczka?
Odkopię temat...
Mam w wyrównawczym trochę płynu chłodniczego, faktycznie nie ma żadnych przeszkód żeby zrobić z tego zbiornik na zlewki?
Co z odmą? fabrycznie idzie do filtra powietrza, ją też trzeba przenieść do zbiorniczka?
Albo pipki albo ...
Jak zrobisz z tego zbiorniczek na zlewki to tracisz wyrównawczy ale prawdziwe wyścigówki nie mają zbiorniczka od chłodnicy tylko mają na zlewki.
Robi się to tak:
zdejmujesz rurkę od chłodnicy z króćca od dołu. Zaślepiasz króciec aby nic tamtędy nie ciekło. Ja tą rurkę uciąłem i zostawiłem tak z 10 mm i w rurkę wsadziłem śrubę jakiś cybancik i działa.
Następnie wiercisz otwory od góry na wszystkie rurki z gaźnika + na tą z chłodnicy. Wtykasz wszystko od góry tylko tak aby rurka od chłodnicy była możliwie płytko wsadzona aby nie zassała syfu i już. Masz wyścigówkę.
Odmę zostaw tam gdzie jest.
PZDR
A dlaczego zatykasz przewód przelewowy od chłodnicy?
Jak się sprzęt zagotuje to albo wystrzeli śrubka albo wężyk.
I w drugą stronę. Sprzęt stygnie i zamiast zaciągnąć powietrze z zewnątrz...spłaszczy węże od chłodnicy.
Odma może iść w dolot.
Wyrównawczy zostaw.
Zostaje Ci jakiś pojemnik na paliwo z gaźnika i tyle.
A dlaczego zatykasz przewód przelewowy od chłodnicy?
Jak się sprzęt zagotuje to albo wystrzeli śrubka albo wężyk.
I w drugą stronę. Sprzęt stygnie i zamiast zaciągnąć powietrze z zewnątrz...spłaszczy węże od chłodnicy.
Nie zatykam przewodu przelewowego tylko zatykam króciec w zbiorniczku który jest od spodu przy pomocy 20 mm przewodu i śrubki. Napisałem że po ucięciu rurki od chłodnicy wtykamy ją od góry tak aby nigdy nie dotknęła lustra syfu w środku.
PZDR
Ja mam normalnie podłączone od chłodnicy tak jak seryjnie a od góry zlewki z gaźnika, węzyk od chłodnicy idzie na tyle wysoko ze nie ma szans zeby paliwo się dostało do układu :)
Ale jeśli Ci zagotuje "płyn" to wymiesza się on z benzyną w zbiorniczku i zaciągnie ponownie po ostygnięciu, nie jest tak?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Zbiorniczek na zlewki TE 450
Wygenerowano w 0.049 sekund, wykonano 77 zapytań