Temat: DT50 2007 szlif cylindra
Witam , ile może kosztować szlif cylindra do AM6 ? I ile można zrobić szlifów na tym cylindrze.
Supermoto całe życie , cały świat !
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » DT50 2007 szlif cylindra
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam , ile może kosztować szlif cylindra do AM6 ? I ile można zrobić szlifów na tym cylindrze.
50 do 100 zl.
A szlifow odpowiednio tyle ile masz nominalow tloka
Nominal jest jeden. A szlifoww mozesz zrobic tyle ile masz nadwymiarow tloka + tyle ile znajdziesz innych tlokow ktore pasuja, zachowujac bezpieczna granice grubosci scianki tulei. Chyba, ze to nicasil.
Szlif tulei zeliwnej, zalezy od znajomosci i jakosci, zdarza sie od 20 do nawet 250 zl. Ja mialem zazwyczaj szlify za 40zl na jeden nadwymiar (honowanie) i za 60 zl na dowolny wiekszy nadwymiar (toczenie + honowanie).
Dobra THX , może po za tematem ale ile takie coś może trwać czy od ręki?
Jak dasz do zakładu to oni to pomierzą na ile materiał Ci wyda, następnie będą kazać kupić Ci dobry tłok. Zawieziesz im tłok i to już od zakładu zależy ile ma zleceń. Ostatnio jak dawałem to trwało to 2dni od kiedy dowiozłem i tłok. W poniedziałek zawiozłem z rana cylinder po południu zadzwonili że ma być na 4szlif, więc pod wieczór po szkole pojechałem do sklepu"MotoZona" kupiłem tłok i zawiozłem im z rana we wtorek tłok. W czwartek o 15 dzwonili że mam do odebrania wszystko :))
Miałem robiony szlif i honowany był.
A w DT 50 nie wiem ile można, ale u mnie w DT80 mogę do 8razy :D czyli 8szlifów.
Jak tylko przehonowac na wiekszy nadwymiar to jak rano oddasz na wieczor mozesz miec, jezeli nie maja duzo roboty. Tak to 1-2 dni.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » DT50 2007 szlif cylindra
Wygenerowano w 0.030 sekund, wykonano 60 zapytań