Odp: Klucz dynamometryczny
no to jeden dla mnie, i jeszcze 20-110 ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Klucz dynamometryczny
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no to jeden dla mnie, i jeszcze 20-110 ;)
mam kingtony ale w zakresie 42-210 i wszystko ok. i tak nie dowiesz sie czy dany klucz jest dokładny póki go sam nei skalibrujesz
Właśnie wysłałem maila z zapytaniem cenowym o kalibracje w lokalnym akredytowanym labo wzorcującym.
to zabawne, bo kalibracja to około 100zł a patrzcie na cene klucza :d
A to co tym certyfikatem kalibracji to można sobie rowek wytrzeć czy skręta ukulać?
w fabryce powinni ustawiać i powinno być wiarygodne ale kto tam to wie czy te klucze to nie podróbki. jak kingtony 180zł a to hiendowa firma jest w narzędziach a taki NEO lepsza linia topexa kosztuje 350zeta, nie ogarniam
kalibracja nie jest tak bardzo potrzebna, bo co to za róznica czy dociagniesz 20 czy 24nm, wazna jest równa sila dociagniecia wszystkich srub, a to spelnia nawet i rozkalibrowany klucz
[url]http://allegro.pl/klucz-dynamometryczny-1-4-5-25nm-king-tony-promo-i5146187848.html[/url]
[url]http://allegro.pl/proxxon-klucz-dynamometryczny-1-4-3-15nm-23345-i5143501106.html[/url]
Doradzą coś Panowie? Klucz ma służyć tylko do karterów, mostków w głowicy przeważnie są to szpilki 5tki
jeden i drugi dobry
wybrałbym tańszy, a pozostałą kasę dołożył do lepszego klucza o większym momencie
Pozostałe klucze mam 3/8 od 13-100nm i 1/2 50-210. Więc proxxona nie bedzie dokładniejszy?
Ja kupiłem dzisiaj proxxona ale 6-30. Mogę niedługo napisać jak z jakością.
mam kilka narzędzi i elektronarzędzi tej firmy i są świetne jeżeli chodzi o jakość, tylko, że są one sprzed nawet 10 lat i gdzieś od 5-6 lat nic nie kupowałem tej firmy. Jeżeli firma się nie popsuła jak to zazwyczaj bywa to wolałbym dołożyć trochę i kupić proxxona. Pzdr.
Ogólnie zrobiłem mały wywiad u mechaników (samochodowych) jeśli chodzi o te klucze i ogólnie narzędzia. Duża część używa Jonnesway'a i jednogłośnie stwierdzili że to nie te same narzędzia co kiedyś, jak z Boshem, jedynie do Mannessmana nie mieli zarzutów. Niewiem już :)
to tylko klucz dynamometryczny
ile razy dziennie będziesz go używać?
pewnie raz na pół roku więc w czym problem?
Dwa razy miesięcznie jeśli chodzi o moje moto.Mam dwa silniki do złożenia (na dzien dzisiejszy),więc chce kupić coś konkretnego i sprawdzonego dlatego napisałem wyżej o opinię innych posiadaczy klucza
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Klucz dynamometryczny
Wygenerowano w 0.052 sekund, wykonano 77 zapytań