Temat: Głowna woj. łódzkie WiTAM !
Witam wszystkich :)
Motocyklową przygodę zacząłem w wieku 8 lat z Rometem Pony 50 :)
Następnie była Honda MTX80, azjatycki Cross 125 do czasu złamania ramy :), kolejny azjata 200 i przełomowa chwila z Kymco Super 9 :D.
Kibel jak Kibel, ale szło jak głupie. W sierpniu 2012 stałem się posiadaczem prawka A+B, a co za tym idzie motocykla z "jajami". Też długa historia. Kupiłem najtańszą dostepną na Alledrogo XR400r w opłakanym stanie gdzie trzeba było wymienić pierścienie jak pisał sprzedawca. Motocykl i tak został rozebrany do pierwszej części, włącznie ze szprychami, nypelkami i skrzynią biegów. Po zdjęciu głowicy okazało się, że tłok jednak nie potrzebuje nowych pierścieni, ale nowej tulei w cylindrze a sam nadaje sie na złom. Tłok obrócił się 90* w pionie i zniszczył tuleje w cylku. 3 miesiące ciężkiej pracy z ojczulkiem i motor na nowych plastikach, pomalowanej ramie, nowym tłoku, nowej tulei, anodowanych felgach, ocynkowanych wszystkich śrubkach wyjechał na powietrze. Na seryjne koła mam założone oponki szosowe i w terem mam jakieś brudasy. Teraz mam w planach zmiene gaźnika i kupno kół SM.
Pozdrawiam i załączam foto mojej XR zaraz po wyjechaniu z warsztatu.
[url]http://zapodaj.net/e243b0b204ca9.jpg.html[/url]