1 Ostatnio edytowany przez Archie (2013-03-17 12:57:54)

Temat: KTM 690 sm 08'

Hejo ;) No to już po zakupach - wybrałem się do Wawy do Sarara z tegoż forum i kupiłem Dziobaka. Na dworze zimno ulice gdzieniegdzie skute lodem więc pełnej przyjemności z jazdy nie mam niemniej zastanawiają mnie dwie rzeczy - Po pierwsze Primo - kontrolka FI wywala błąd - 10 mrugnięć - nie wiem za bardzo co to jest, w manualu nie zauważyłem - może ktoś wie gdzie znajde kody i jak je rozszyfrować? Po drugie - podczas jazdy i wbijaniu biegów w górę "blokuje" się manetka - nie reaguje na zakręcanie gazu i utrzymuje prędkość - zupełnie jak tempomat - problem ze trudno się potem w ogóle zatrzymać i z 50 można jeszcze jako tako heblować ale nie ukrywam że wolałbym mieć nad motocyklem kontrole :D W dodatku jak już zhamuje z tej prędkości zrzucam biegi zaraz zapala siękontrolka FI i świeci światłem stałym. Jakieś pomysły co to może być?

2

Odp: KTM 690 sm 08'

Masz PW ;)

EXC-F 250
Tymczasowo bez supermoto

3

Opowiedzcie panowie jak się sprawa zakończyła...

Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom!

GPZ500S>TL1000R>DRZ400 SM czarna, gangsterska ;)

4

Jak zrobisz to daj znać co było nie tak, bo nie miałem takiej sytuacji w dziobalu

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

5

No to jestem po jezdzie próbnej i na 99% wszystko jest teraz jak należy ;) Głównym winowajcą wydawała się być elektronika - co moto inteligentnie sygnalizowało błędem - Check CAN Bus Connections. Luzy na magistrali uszkodzony kabel sprawiał że zegary szalały podświetlenie jak chciało - odpalał jak miał ochotę - aż w pewnym momencie zwątpiłem - raz odpalał z nóżką raz musiał być hebel wciśnięty innym razem bez. Pospinane i zabezpieczone jak trzeba to i banglał konkretnie.  Najprawdopodobniej podczas podróży powrotnej na przyczepce 500 km wytelepało go i coś tam poszło. Przy okazji wyregulowałem zawory, wymienione płyny i olej zatankowana świeża wacha, aku załadowane teraz tylko czekać na wiosne ;)

6

To rozumiem :) Zdziwiłbym się gdyby komp wywalał jakieś błędy.
A co z gazem, linka czy coś innego?

EXC-F 250
Tymczasowo bez supermoto

7

Wiesz co chyba wsio powiązane było. Usunąłem syf który się nagromadził tu i ówdzie, przesmarowałem to i owo i na razie żadnych niepokojących objawów nie zaobserwowałem.