Temat: [K] tarcze sprzęgłową
Poszukuje używanej w dobrym stanie tarczy sprzęgłowej do wr 426 .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » [K] tarcze sprzęgłową
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poszukuje używanej w dobrym stanie tarczy sprzęgłowej do wr 426 .
mam zestaw od 450 jesli to to samo rocznik cos 2002 - 2005
nigdy nie miałem wr 426, ale podejrzewam, że jak w każdym "normalnym" motocyklu tej klasy, jest tam wielotarczowe mokre sprzęgło. Jeśli wyjmiesz takie cudo i wysuszysz, to jest baaardzo prawdopodobne, że po ponownym zamontowaniu tarcza po prostu się skruszy. Dlatego wielu mechaników robiących remont zanurza tarcze sprzęgłowe w misce z olejem, albo zakłada nowe.
Kolego KingKonG_kg albo nie wiesz co robisz, albo nie wiesz co robisz. Używana tarcza wysłana w paczce, nadaje się jedynie do kosza.
Trochę po hejtersku, ale... najpierw szukają gówna na forum, a później sprzedają motocykle, które zawsze były zadbane, serwisowane i cuda wianki.
nigdy nie miałem wr 426, ale podejrzewam, że jak w każdym "normalnym" motocyklu tej klasy, jest tam wielotarczowe mokre sprzęgło. Jeśli wyjmiesz takie cudo i wysuszysz, to jest baaardzo prawdopodobne, że po ponownym zamontowaniu tarcza po prostu się skruszy. Dlatego wielu mechaników robiących remont zanurza tarcze sprzęgłowe w misce z olejem, albo zakłada nowe.
Kolego KingKonG_kg albo nie wiesz co robisz, albo nie wiesz co robisz. Używana tarcza wysłana w paczce, nadaje się jedynie do kosza.
Trochę po hejtersku, ale... najpierw szukają gówna na forum, a później sprzedają motocykle, które zawsze były zadbane, serwisowane i cuda wianki.
Wyjaśnij mi w jaki sposób po zdemontowaniu tarcz mam je wysuszyć ?
Z tego co piszesz to po każdym demontażu sprzęgła mam zakładać nowe tarcze bo tamte odparują i będą suche ??
Nowe tarcze się moczy ponieważ są fabrycznie suche ( jak sama nazwa wskazuje są to sprzęgła mokre pracujące w oleju więc trzeba je namoczyć przed założeniem - zgadzam się) ale raz namoczone i już wcześniej chodzone , po zdemontowaniu i ponownym założeniu nie muszę ich moczyć .
Nie wiem co to za teoria z suchością i kruszeniem się tarcz. U mnie często skleja się ostro sprzęgło jak przepałuje je na podjazdach w terenie. Pomaga wymycie ich zmywaczem do hamulców, wysuszenie ręcznikami papierowymi i złożenie do kupy na sucho.
Nie wiem co to za teoria z suchością i kruszeniem się tarcz
to nie jest żadna teoria. Tak się po prostu dzieje. Fakt faktem, że mam w garażu ponad 20 stopni, ale to odrębny temat.
Tak, czy tak, ja się z takimi używanymi, jednotarczowymi remontami nie identyfikuję
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » [K] tarcze sprzęgłową
Wygenerowano w 0.043 sekund, wykonano 81 zapytań