Temat: EXC 450 - jakie przełozenia
Zastanawiam się jakie przełożenia wrzucić do małych kół - 14-44, 14-48?
Nie chcę żeby biegi były mega krókie, jednocześnie dobrze żeby moto było dynamiczne. Da się tak? :)
Tymczasowo bez supermoto
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » EXC 450 - jakie przełozenia
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zastanawiam się jakie przełożenia wrzucić do małych kół - 14-44, 14-48?
Nie chcę żeby biegi były mega krókie, jednocześnie dobrze żeby moto było dynamiczne. Da się tak? :)
Ja w 400 do sm. mam 14-45, extra się zbiera, ale trochę wolne, tak 120 max. enduro 14-50 ale to inna bajka.
Odkopuje temat, bo zastanawiam się nad przełożeniami do swojego exc 450 oczywiście do małych kół i nie mogę się zdecydować. Może wypowie się więcej osób na jakich latacie, bo exc na forum jest duuużżoo :)
Ja polecam:
14-45 guma z każdego biegu
14-44 frajda
14-42 moje ulubione na szybkie latanie.....
Kazdy dobry do exc, zalezy co masz pod reka.
Ja mam 15-42 do czwórki na gumę samym gazem idzie , i latanie jest zajebiste myśle ..., miałem wcześniej 15-45 ale nie dandaje sie na dłuższe trasy, to jest katowanie silnika. Myśle że każdy powinien przełożenia do siebie dopasować gdzie lata ...
Ja mam 15-45 i żadnego katowania silnika nie ma nie wiem o czym ty piszesz Racek. Guma max z 4 biegu ale to trzeba wyszarpnac ew. strzał ze sprzęgła, prędkość max ~170km/h. Nie wiem ile ty masz czasu tego Kata Racek ale życzę ci powodzenia w gumowaniu z 4 biegu przy przełożeniu 15-42:) Przy kołach enduro i przełożeniu 15-52 z moto zrobiła sie petarda, guma z 5 biegu z gazu nie była żadnym problemem, wiadomo na rzecz prędkości max ~130-135km/h
Samym gazem bez szarpanina idzie na 4 na gumę , a o szarpaniu ze sprzęgła nie ma mowy , ja pisze swoje przełożenia do mojej każdy, gdzie tylko drogą latam, nie odpowiada mi 14-45 , ponieważ silnik dostaje , a przy 15-42 to na drogę dla mnie jest jak w sam raz ,tak ja napisałem każdy powinien dopasować do siebie ..
Nie ma ch.uja we wsi ze 525exc pójdzie z 4-ki z gazu na 15-42. Długo latasz tym moto?
Mcienki jaki v-max na takim przełożeniu?
Akurat na tym nie tak długo,to powiem Ci ze mam teraz15-41, koło jest na Allegro do sprzedania z zebatką 41, a na forum jest ze szukam 42 zębatki do innego koła co kupiłem , i na 41 przy wyczuciu gazu, opdowiednia prędkość koło 80 km/h werwę na gumę na 4 na 41, wiec 42 to samym gazem lekko wyrywam...
Tylko ze na 4 przy opadnięciu z gumy jes 120km/h , dlatego ja wole szybsze prędkości nie siłę...
Z tym ''lekko'' z gazu na 15/42 to Cie kolego LEKKO ponosi, ja mam 15/49 to idzie na gume z 4 ale też musze szarpnąć, nie róbmy już z EXC takiego szatana bo wcale nim nie jest...
14/45 jak miałem to na 5 stawałem samym gazem,a jeśli mi ktoś nie wierzy zapraszam do Kielc dam się przejechać,może lekko przy 15/42 to na gumę tak nie pójdzie ale bez szarpania za kierownice napewno....
Nie chce tutaj robić ze swojego Ktm jakiegoś pocisku, ale jesli ktos chce w Lipcu jak wrócę do Polski nagram jak jadę z 4-tego biegu na gumę na 15/42 ,i nie musimy drążyć tego tematu , nikt nie musi mi wierzyć , nie jestem jakimś bajkopisarzem,bo są wątpliwości jak widze ..
No sa wątpliwości bo troche osób lata tutaj 525 i wiedza co ten sprzęt może a czego nie. Nagraj, chętnie obejrzymy i wtedy uwierzymy. Pozdro
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » EXC 450 - jakie przełozenia
Wygenerowano w 0.055 sekund, wykonano 77 zapytań