1 Ostatnio edytowany przez riux (2013-02-28 22:03:07)

Temat: KTM SX (F) 525 - 2005 r, pytania

Siema, moze ktos cos wiecej powiedziec o tym moto ? Chodzi mi o awaryjnosc i ogolnie jak to sie sprawuje na kolach supermoto? To, że wariat i mocy od groma to wiem :) Aha czy te silniki oryginalnie wychodzily na skrzyniach 6-biegowych ?

[url]http://dadi.otomoto.pl/ktm-sx-ktm-sxf-525-supermoto-yzf-crf-M3536503.html[/url] - wrzucam tez link do aukcji. Moze ktos jest cos wstepnie stwierdzic po zdjeciacj ?

2

Odp: KTM SX (F) 525 - 2005 r, pytania

pisalem o nim w innym dziale, jest to rok2004 a pierwsza rejestracja 2006r Wyglada przyzwoicie, sx w oryginale byl 4 biegowy.
Moze byc taka opcja ze tylko owiewke ma od sx, albo dokladane tryby 5i6 biegu, ogolnie jak bym nie miał swojego 525 to bym sie nim zainteresowal, osłona pod silnik,na wysprzeglik. Najlepiej jak bys poprosil o vin to wtedy by bylo wiadomo czy to SX czy EXC. A co do tego jak sprawuje sie jako supermoto? - elegancko :)

525 EXC

3 Ostatnio edytowany przez riux (2013-02-28 22:48:19)

No własnie gosc twierdzi ze motocykl ma skrzynie 6-biegowa i ze to w 100 % oryginał. Z moich informacji wynika ze one wychodzily 4-biegowe wiec cos juz mi tu nie gra. Jak ktos ma wiecej info to prosze skorygowac. Prosze o szybka odpowiedz

4

jesli to SX to ktos przy przerobce na sm dozucil tryb 5 i 6 biegu, jesli EXC  to oryginal. Bez VIN-u mozna dalej gdybac

525 EXC

5

No racja, postaram sie wyciagnac jak najwiecej informacji i wtedy bedzie łatwiej, dzieki

6

Jest angielska strona na ktorej wpisujesz nr rej i wyskakuja dane z przegladów(przebieg,data,usterki) poszukaj tej stronki i wpisz numery rej z tego kata

525 EXC

7

Dzwoniłem do gościa mówi, że ta cena na samych kołach SM, a jak byś chciał 2 komplety to koła SM za 3k sprzedaje. Powiedział również, że ma przejechane 8500 mil, silnik nie był otwierany. Papiery ma tylko do tłumaczenia trzeba dać. Tyle się dowiedziałem. Nie wiem czy jest wart tej kasy.

KTM SMC 690

8

Łoooo, 8,5k mil, to ok. 14k km, co przy jeździ na asfalcie ( licząc 10mth  ~500km ) to daje 300mth, więc już by się szykował remont i to raczej nie mały ...

Kawasaki KX250F

9

tak jak punk891 pisze moto ma pod 300mth i jesli nie bylo otwierane to....  nie oplaca sie. szukaj dalej.

525 EXC

10

Fakt jest taki, że moto na fotkach wygląda idealnie jak dla mnie. Tylko ten przebieg, gość wogole nie był pewny ile on ma tak na serio. Chyba pojade tam w nastepnym tygodniu bo nie mam aż tak daleko.

KTM SMC 690

11

To że nie jest otwierane wcale go nie przekreśla! Jedyne co wiesz, to że czeka Cie duża rewizja silnika, ale jak żaden mechanik złota rączka tam nie grzebał to wsadzisz co trzeba i masz pewniaka. Jedyne co to fakt że licząc się z remontem to maszyna jest za droga ale warta uwagi, powodzenia w zakupie!

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

12

velkurczak to, co napisałeś jest w 100% racją, ale moto w takim stanie jakim jest kosztuje 14k, doliczając do tego remont, to już coś może i nawet fajniejszego można by było znaleźć.

Kawasaki KX250F

13

Jak masz kogoś co ogarnia dobrze silniki to bierz go ze sobą niech na miejscu zajrzy do niego i tyle. wydasz troszkę więcej ale będziesz przy najmniej wiedział czy go brać czy nie. U nas ciężko z dobrymi sztukami więc trzeba kombinować jak się da!!!

Jak kupowałem crf-e to nakręciłem gościa żeby mi ją nawet przywiózł i razem z nim pojechałem do kendziora żeby zajrzał do serducha i ocenił stan faktyczny. Powiedziałem że jak będzie lipa to zapłacę mu za stracony czas i paliwo, zgodził sie :))
Trzeba tylko być gotowym ze może się stracić kilka stówek, ja byłem i nie żałowałem bo moto okazało się dokładnie takie jak w opisie, od nowości najechane 34 mth potwierdzone przez kendziora, do tego cały kit od hondy razem z nowym tłokiem który mi od razu wrzucił i praktycznie nówka fufka :)))  honda crf 250R  rocznik 2009 za 12.000 zł :)))))))))

Ten KTM wygląda faktycznie dobrze, jak się go nie sprawdzi to się nie dowie...
Pzdr

Zajechałem R1 i poszła do żyda :)  hajs rozjebałem więc od nowa zbieram na coś co ma dwa kółka .. :)

14

Jak by mi ktoś zaproponował że kupi moje moto po zdjęciu góry to bym podziękował. Nawet z potencjalnym zwrotem kosztów.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

15

velkurczak napisał/a:

Jak by mi ktoś zaproponował że kupi moje moto po zdjęciu góry to bym podziękował. Nawet z potencjalnym zwrotem kosztów.

zawsze jak dzwoniłem do sprzedającego to pytałem o taką możliwość, jak ktoś ma coś do ukrycia to się raczej nie zgodzi ale w 80%
przypadków nie mieli z tym żadnych problemów. Problemem jest tylko ustalenie gdzie i kto to zrobi bo ja też bym nie chciał żeby
'' Heniek z gór'' z wkrętakiem się do tego zabierał...Pzdr

Zajechałem R1 i poszła do żyda :)  hajs rozjebałem więc od nowa zbieram na coś co ma dwa kółka .. :)