1 Ostatnio edytowany przez Driver (2013-02-14 17:24:39)

Temat: [K] Supermoto

Witam , jestem w trakcie poszukiwan SM i mam nadzieje ze jako tako pomozecie gdyż słabo sie znam jezeli chodzi takie moto :] Cena max 12 tys. , poszukuje SM ktore bedzie nie duzo wymagajace serwisowo jak i łatwo dostepne czesci i nie drogie . Pojemnosci np: KTM LC4 640  , jak narazie interesuje mnie ten model [url]http://otomoto.pl/husqvarna-sm-610-supermoto-moto-joker-czwa-M3395292.html[/url] , lecz nie mam pojecia jak z nim jest . I tu sie nasuwa pytanie czy to dobry wybór ?  Jak z dostępnoscia czesci na rynku w razie czego miał bym cos grubszego w moto reperowac. Serwis jak gdzie niegdzie czytałem to olej filtr co jakies 2000tys. km to dam rade , ogólnie czy ktoś miał juz taki model i czy można go za coś chwalić?. Motocykl bedzie mi słuzył do codziennej jazdy po miescie .

2

Odp: [K] Supermoto

Jeśli chcesz supermoto do codziennej jazdy bez kombinowania to Husqa 610, ktm lc4 640/660/625, suzuki drz400sm (a najlepiej E zrobione na sm) ew. jak chcesz coś jeszcze bardziej klocowatego to xtx.
Do wszystkich są części, wszystkie są prawie bezobsługowe, wszystkie da się kupić w tych pieniądzach.
Czy ktoś ma taki model? dziwne pytanie. sporo tego...
Dokładnie takich tematów na forum jest chyba ze czterystatrzydzieściosiem i pół.

3 Ostatnio edytowany przez Matysek (2013-02-14 18:20:03)

Kupuj lc4. Jak ogarniesz taką wagę, potem nic nie będzie Ci straszne ;D

No, chyba że SXV albo jakiś dziki berg ;P

4

Widać ze wiesz czego chcesz, Huska którą podałes jest sprzętem forumowym z tego co tu o niej czytałem jest godna polecenia. Ogólnie zajrzyj do działu giełda. widziałem jeszcze dwie fajne 640 lc4 niebieska i czarna na aleedrogo, generalnie jak interesują cię te modele to skup sie na nich a napewno coś fajnego znajdziesz. Pozdro

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

5

Husqa mnie najbardziej własnie interesuja , szukam SMKi takiej typowo wygladajacej jak SM , LC4 640 wygladaja bardziej jak turystyki. Bo przy wyczynach bym nie wyrobił z serwisowaniem  i ta dostepnosc czesci to tego modelu bo z tego co znalazłem tez tu i tam w google , to spotkałem sie z tym ze czesci są drogi i czeka sie gdzies 4 tyg.

6

Odnośnie huski przewertuj dobrze dział Co kupić znajdziesz tam info na ten temat, z katem nie ma problemów z czesciami, zamawiasz i masz za 2-3 dni i w ch.uj na alledrogo.
PS. Napisz mi tylko czy z tej miesciny co ja jesteś?

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

7

Myslę nad tymi dwoma  , ale czy kat nie za duzy przebieg i czy cos juz moze sie dziac nieługo w takiej sytuacji?
Tez wiem ze kat to sprzet forumowicza.
[url]http://otomoto.pl/ktm-lc-lc4-640-sm-prestige-M3516699.html[/url]
[url]http://otomoto.pl/husqvarna-sm-610-supermoto-moto-joker-czwa-M3395292.html[/url]

8 Ostatnio edytowany przez Koso (2013-02-14 20:19:18)

Jeszcze sporo polata, kiedyś widziałem jak jakiś ponad 100 tys km miał nabite.

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

9 Ostatnio edytowany przez Husaj (2013-02-14 22:30:20)

na tym forum jest chyba ze 100 postów dotyczących Huski 610 SM, połowa o tą konkretną z Czewy - pewny sprzęt, forumowy sprawdzony, brać/jeździć. Przeszukaj forum a znajdziewsz informacje szybciej niż ktoś ci tu odpowie.

Husaberg FS 650

10

Husaj napisał/a:

na tym forum jest chyba ze 100 postów dotyczących Huski 610 SM, połowa o tą konkretną z Czewy - pewny sprzęt, forumowy sprawdzony, brać/jeździć. Przeszukaj forum a znajdziewsz informacje szybciej niż ktoś ci tu odpowie.

Spoko , nowy jestem wiec moge wiekszosci nie wiedziec ;]

11

Miałem 610 tylko starszy model, napewno do huski gorzej z czesciami niz do ktm. Jesi do huski czegos nie ma to bezposredni importer -mleczek +czas oczekiwania 3-4 tyg i do tego ceny tez niezle np:tarcze sprzegła 700zł :) KTM jest duzo na czesci, a jak nie to olsztyn/bydgoszcz 3-5 dni i masz kazda srubke

525 EXC

12

czarnysm610 napisał/a:

Miałem 610 tylko starszy model, napewno do huski gorzej z czesciami niz do ktm. Jesi do huski czegos nie ma to bezposredni importer -mleczek +czas oczekiwania 3-4 tyg i do tego ceny tez niezle np:tarcze sprzegła 700zł :) KTM jest duzo na czesci, a jak nie to olsztyn/bydgoszcz 3-5 dni i masz kazda srubke

i własnie to mnie boli ... , a na allegro nie ma tak naprawde zbytnio co wybierać ... w jak miał bym brac LC4 to wersji czarnej "prestige"

13

nie napalaj sie, masz jeszcze 1-2 miesiace  a wersją bym nie przejmował sie tylko bardziej stanem moto, huske odradzam mimo ze miałem.

Ps: Jestes z działdowa koło mławy?

525 EXC

14

[url]http://otomoto.pl/ktm-lc-lc4-640-sm-2007r-smc-duke-M3519968.html[/url]

525 EXC

15 Ostatnio edytowany przez Matysek (2013-02-15 12:03:09)

Driver napisał/a:

LC4 640 wygladaja bardziej jak turystyki..

Nie zgodzę się z Tobą ;) po kilku zabiegach można go łatwo odelżyć wizualnie, co sprawi, że trochę zbliży go do wyglądu SM :]
Poza tym KTM jest fajnie wyposażony