1 Ostatnio edytowany przez Guti (2013-01-23 16:28:32)

Temat: Regulacja zaworów płytkami Husqvarna te 450

Witam. Wczoraj zakupilem moje pierwsze prawdziwe moto. Te450 2006r.

dzis zajrzalem do zaworów i wydechowe mieszcza sie w normie, lecz ssące zamiast byc powinny miedzy 0,10-0,15 to mają obydwa po 0,20.. a wiec teraz moje pytanie, gdzie kochani kupujecie płytki regulujące luz zaworowy?

i jakie to są koszta.

pozdrawiam i czekam na odpowiedz tych który w 100% wiedzą ze sie nie mylą :)

HUSQVARNA TE 450.

2

Odp: Regulacja zaworów płytkami Husqvarna te 450

Blaszki chodzi ci o płytki tak ?
W każdym lepszym sklepie motocyklowym popytaj w intermotors

https://www.facebook.com/MoherosBanditos
www.youtube.com/JG53Pogo

3 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2013-01-14 22:36:23)

jedz do salonu hondy te motocykle mają takie same płytki zaworowe. W hondzie dostaniesz je w 48h

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

4

Albo kup z Proxa, dostępne w większości sklepów z częściami cross/enduro.

5 Ostatnio edytowany przez Guti (2013-01-15 18:28:27)

Ok, rozumiem. A powiedzcie mi w jakich cenach one sie wahają? mozna kupic na sztuki czy w kompletach tylko?

Nie chcialbym poprostu kupic najtanszego chinskiego badziewia, bo maszyna ma sluzyc jak najlepiej.

I MAM PYTANIE Z INNEJ BECZKI.

A mianowicie, kupujac moto dostalem tylnie podnózki pasazera. chcialbym je w najblizszej przyszlosci zamontowac ze wzgledu na to zeby przejechac sie z drugą połówką.

lecz za chiny podnózki nie pasują ze stelażem, a stelaż w ogole nie pasuje nigdzie do ramy ;|   powiedzcie mi czy mi jakiejs czesci brakuje czy co?

oto foto:   [url]http://zapodaj.net/a0e373ddda7a4.jpg.html[/url]

HUSQVARNA TE 450.

6 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2013-01-15 18:28:27)

Oryginał Honda coś ok 20złszt i można uować na sztuki

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

7

jak na moje brakuje tam metalowej obejmy, którą zakładasz na stelaż

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

8

A tak moje tez fabrycznie nie pasuja. Ale jakos nie zglebialem sie zbytnio dlaczego. Zreszta pasazer na supermoto to lekka masakra. Ani przytrzymac sie, siedzenie-automatyczne zsuwanie sie na kierowce

***427***

9

płytki zaworowe dostaniesz praktycznie w każdym sklepie motocyklowym od ręki koszt od 10zł, uważaj którą stroną wkładasz płytkę bo to ma znaczenie. są co najmniej 2 rodzaje płytek zaworowych więc musisz wiedzieć które potrzebujesz. możesz spróbować po zamienić płytki miejscami zazwyczaj okazuje się że musisz dokupić mniej płytek niż myślałeś.
podnóżki są mocowane do stelaża za pomocą specjalnych obejm, a ta gumowa część jest mocowana na sworzniu do set'a.
te sety to chyba tylko są sprzedawane żeby więcej kasy od klienta wydrzeć za 2 osobową homologację,
jak chciałeś jeździć z pasażerem to trzeba było kupić jakiegoś XTX, DR 650 czy innego grubego skubańca a nie hard enduro.

pewnie w czerwcu wystawisz ogłoszenie że sprzedasz sprzęt w doskonałej kondycji a powodem sprzedaży jest "bo plecaczkowi nie wygodnie" a każdy będzie podejrzewał że sprzęt jakiś trefny skoro tak szybko się pozbywasz :)

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

10 Ostatnio edytowany przez Guti (2013-01-15 23:48:29)

Ludzie, nic nie bede sprzedawac z powodu tego ze nie wygodnie bedzie mi przewiesc raz na ruski rok swojej kobiety. Przeciez nie bedzie trzymac nóg w powietrzu.

Czy moglby mi ktos zapodac zdjęcie czego mi dokladnie brakuje, bo nie wiem jak maja wygladac te obejmy, ani co to jest "set" niestety.. 

Fajnie jakbym ktos pokazal mi to na jakims zdjęciu..

Bo zapewne byly wlasciciel ma to gdzies w pudle, a ze jestesmy z tego samego miasta to nie bede miec problemu z odbiorem tego.

Licze na czyjąś pomoc.

Oto zdjęcie tych elementów jeszcze raz:   [url]http://zapodaj.net/a0e373ddda7a4.jpg.html[/url]

HUSQVARNA TE 450.

11

trochę inwencji by ci nie zaszkodziło, może fotki nie najlepszej jakości ale może zaczaisz w końcu ocb:
[url]http://allegro.pl/husqvarna-te-450-sm-rzm-kxf-crf-i2949443333.html[/url]

12

czyli mowiąc bardzo prostym jezykiem, musze dorobic sobie po jednym uchwycie przy ramie, np tak jak ten koles z aukcji ktory zrobic z jakiejs blaszki?    u mnie jeszcze te gumowe nóżki nie dadzą sie zamontowac w tym 'stelazu' bo mają dziurki za bardzo ku tej gumie.. no chyba ze tą gumową nóże da sie jakas siłą przesunąć...  W kazdym badz razie dziekuje Ci Bondek za te zdjęcia.

dziwi mnie tylko ze nie robili odpowiednich uchwytów odrazu przy produkcji ramy...

HUSQVARNA TE 450.

13 Ostatnio edytowany przez Bondek (2013-01-16 12:53:53)

to są oryginalne uchwyty dodawane przez dealera (wiem bo mam takie same) dodatkowo są tą potrzebne tuleje przy dolnym mocowaniu setów. uchwytów nie robili bo w zamyśle jest to motocykl jednoosobowy jak przystało na hard enduro.
podnóżki są jak najbardziej ok. musisz wcisnąć podnóżek tak aby przełożyć sworzeń przez wszystkie otwory... wtedy guma pełni dodatkowo rolę sprężymy przy składaniu/rozkładaniu podnóżków.

14

Doberek

A może katalog części lub serwisówkę w pdf sobie załatw z netu i tam będziesz miał napisane / narysowane do ostatniej podkładeczki co i jak. Ja mam do 510 i nawet numery części się zgadzają z tymi u mleczka

PZDR

Huśka 510 sm + yzf 250 + busik na 3 moto + spore chęci do spalania etyliny

15

Zadzwonilem dzis do sklepu motocyklowego w toruniu Wilmat i zapytalem sie o płytki do ustawienia zaworów.
Oczywiscie mają takie, lecz pan w serwisie przez telefon poinformował mnie ze luzy nie mogą sie zwiekszac tylko sie zmniejszają...
Wiec ja zrobilem takie oczy o_O

I teraz pytanie do tych którzy mają ten sprzęt i wiedzą na 1000%

Czy w Husqvarnie TE450 2006r luzy zaworowe sie powiększają czy zmniejszają?

Bo jesli sie zmniejszają to moge spac spokojnie, jesli sie zwiększają to podciągam rękawy i do roboty.

HUSQVARNA TE 450.