1

Temat: Co wybrać. Husqvarna, ktm, honda?

Witam. Od dłuzszego czasu rozgladam sie za moto jakim była Honda FMX. lecz im dluzej nad nią rozmyslam to bardziej dochodze do wniosku ze to nietrafny wybor.
Niby moto "tani" w utrzymaniu bo silnik juz wiekowy, lecz masa motocykla nie powala, moc również, oraz w teren tez nim raczej średnio sie wybrać (tak mi sie wydaje)

Wiec co byście mi powiedzieli o Husqvarnie te 510? a dokładnie tej? Moze to moto kogos z forum?

[url]http://otomoto.pl/husqvarna-te-510-te510-enduro-supermoto-ktm-M3449527.html[/url] 

W husqvarnie bałbym sie tylko utrzymywania i serwisowania go. Mam nadzieje ze niesłusznie. Jak tak to naprostujcie mnie.

HUSQVARNA TE 450.

2

Odp: Co wybrać. Husqvarna, ktm, honda?

Husqa - nie chodzi link.

FMX niedoceniany sprzęt ;) W prowadzeniu w ogóle nie czuć tej masy, ma fajny moment obrotowy i częstotliwość serwisowania jest mała. DR-Z też fajny sprzęt i nie wymaga takiego serwisu jak KTM, czy Husqa.

Powiedz jaki masz budżet i czego dokładnie szukasz, czegoś do codziennego przemieszczania się czy do wygłupów w weekend.

READY TO >> TERROR

3 Ostatnio edytowany przez metys (2012-12-27 13:51:03)

jeśli taka huska, ktm, czy honda mają zdrowe bebechy, to utrzymanie wcale nie jest takie straszne. Zmieniasz olej na tyle często na ile mocno ją demolujesz. Pilnujesz luzów zaworowych, smarujesz łożyska, czyścisz filtr powietrza, jak trzeba to czyścisz i regulujesz gaźnior. Wot cały serwis wyczynów

mały edit: dobry sprzęt za niską cenę na bank nie był remontowany (no chyba, że masz dużo szczęścia).
Czyli albo kupujesz droższy sprzęt w dobrej kondycji, albo kupujesz po maxie tanio i różnicę wkładasz w remont, mając pewność, że przez najbliższy sezon, może dwa, nic złego nie może cię spotkać

rmz 250
gas gas txt 250

4

Kurde link jest nieaktywny bo ogloszenie wygasło.. Ale wiem ze huśka sie nie sprzedala jeszcze.

HUSQVARNA TE 450.

5 Ostatnio edytowany przez Guti (2013-01-10 20:43:29)

Żeby nie zakładac nowego tematu.

Chcialem dzis sie bując na ogledziny i ewentualne kupno DRZ400 od TORO, lecz zauwazylem ze wczoraj juz poszła w inne ręce. Po częsci dobrze, bo chcialem cos wieszego jak 400cc. (takie moje "widzi mi sie" :D)

Znalazlem zadbaną Husqvarne SM610S :  [url]http://moto.allegro.pl/husqvarna-sm610s-2004-jak-nowa-4300-km-sm-610-s-i2932968160.html[/url]

Wizualnie nie mam tej huscie nic do zarzucenia. Tylko martwią mnie opinie innych ze czesto cos w nich pada, pozniej czesci sa drogie, a dostęp do nich  marny, a w używkach coraz wieksza bieda..   
I czy to jest ten sam silnik co w Te610 z lat 1998-2000?
Bo wiem ze w 2005 ta husqvarna zupełnie inaczej juz wygladała.

Oraz mam jeszcze mozliwosc kupienia hondy FMX 650, lecz jej nigdzie nie ma na aukcjach.

oto jedno ze zdjęc jej:
[url]http://zapodaj.net/eb407bae56eb9.jpg.html[/url]

duzo wiecej zdjęc mam na emailu,.

Ma nieoryginalny błotnik i lampe przód, lecz sprzedacy ma oryginalna połamaną do wgladu bo mu niby pułka w garazu spadła na moto i połamało lampe+blotnik.

Chcialbym abyscie mi jeszcze powiedzieli, które ma wiecej mocy,(zapewne huqsvarna) ale czy ta różnica jest duza, czy tez kosmetyczna, której bym nie odczuł?

nie ukrywam sie motorkiem czasem tez bym chcial wjechac w lekki teren, polatac po lasach, szutrach itp.

Także czekam na waszą odpowiedz koledzy!. :)

HUSQVARNA TE 450.

6

bierz moją DR :D hehehe

life's 2 short 2be slow

7

niestety, ale dr jakos mi nie przypadlo do gustu :P

HUSQVARNA TE 450.

8

fmx osiagami bedzie to samo co DRZ. a huska.. hmm. ta ma silnik montowany od 2000roku. jesli jest zadbana to czemu nie ale jak trafisz na dziada to szalu nie bedzie z cenami naprawy, jak zreszta z kazdym sprzetem.

525 EXC

9

FMX przemawia do mnie BAAARDZO ze wzgledu na to ze to silnik sprawdzony w dominatorze. czesci tanie jak barszcz w porownaniu do np. ktm'a no i przede wszystkim dostepne, czy to w serwisie, czy to w sklepach motocyklowych, jak i używki na allegro drogo z dominatora.
Ale boje sie ze pojezdze chwile tym motorem, porobie w nim wszystko i mi za chwile zabraknie mocy i co za tym idzie adrenaliny.

HUSQVARNA TE 450.

10

czym latałeś wcześniej ?
ja z przesiadki z Apki mx 125 na DRZ zabawe mialem do ostatniego kilometra , potem sprzedałem i teraz szukam czegoś nowego :)
FMX porównywalny do Drz  więc co CI wpadnie bardziej w oko :)

speedfight II->senda ->DT50->Aprilia mx 125->drz 400->wr450

11 Ostatnio edytowany przez Guti (2013-01-10 21:25:11)

Jeśli mial bym wybierac miedzy drz a fmx to wybieram jednak fmx, patrzac teraz na ceny czesci do suzuki to sa o niebo drozsze niz do starej jednostki hondy. chociazby w intercarsie jest do niej od zatrzesienia czesci.

Poza tym fmxów jest wiecej na rynku i ceny są duuuzo niższe pomimo ze sa to roczniki od 2005r w góre.

Rozum mowi Honda, a serce Husqvarna...

Rok temu przejechalem sie Plastra ktm'em 525 to czułem sie jakbym wsiadł na rakiete kótra chce mnie zgubic gdzies po drodze... :D

HUSQVARNA TE 450.

12 Ostatnio edytowany przez ZAWA (2013-01-10 22:01:46)

czyli nie latałeś niczym,tylko przejechałęś się na 525?
no to jak szukasz FMXa to napisz na PW  :)

speedfight II->senda ->DT50->Aprilia mx 125->drz 400->wr450

13

Jakies przykłady na taniość części w porównaniu z KTM. Bo coś mi się nie chce wierzyć.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

14

Gierwi, nie chcde tutaj nikomu udowadniac ze kazda czesc jest tańsza, bo moze są pewne rzeczy w ktmie które są tańsze, lecz patrzac na uszczelki, lancuszek rozrzadu, naped itp to są napewno tańsze. A patrzyłem tylko w Intercarsie na ich stronie.

Chodzi mi tez o dostepnosc częsci. nie chcialbym kiedys czekac na jakąs pierdołe tydzień lub wiecej. Napewno zrozumiecie moj ból :)

HUSQVARNA TE 450.

15

Chłopie to nie wyczyn że bedziesz co drugi sezon wymieniał np rozrząd, jak kupisz takiego fmx'a to mógł bys nim do końca życia latać wymieniając jedynie olej, a swoją droga nie polecam dane tech masakra patrz waga i moc
[url]http://www.scigacz.pl/Honda,FMX,650,model,2007,dane,techniczne,4893,im.html[/url]

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250