Temat: Poszukuję
Witam
Od jakiegoś czasu przerwę zimową od jeżdżenia poświęcam na poszukiwanie nowego sprzętu.
Mam do wydania do 10k (tak wiem, że niekiedy ciężko znaleźć za taką cene coś z młodszych roczników). Nie chciałbym też kupować staruszka więc szukam czegoś od 2002 w górę. Moto oczywiście sprawne, żeby nie przesiedzieć dni w garażu na naprawach bo doświadczenia (chcę je w końcu zdobyć) za dużego nie mam, a oddawac komuś do warsztatu niekiedy sporo wynosi.
Przyglądam się zwłaszcza dwóm modelom SM. Są ta Yamaszka XTX660 i KTM LC. Co o nich myslicie? Wielu znajomych posiada Xteki i są z nich w pełni zadowoleni; nie mieli żadnej poważniejszej awarii, a i samo spalanie owego moto oscyluje w granicach 5-6 litra (od wielu osób tak słyszałem). Nie wiem jak wygląda sprawa z KaTeM, słyszałem jedynie, że go strasznie ciężko zajechać, lecz z drugiej strony naprawa jakiegoś ważniejszego podzespołu sporo wynosi.
Możecie mi coś doradzić? Może macie jakieś lukratywne propozycje? Fajnie jakby się trafiło moto z Wielkopolski (jestem z Ostrowa) bo niestety nie mam czasu na lot na drugi koniec Polski i co gorsza - powrót pustym busem. Może wasz znajomy chce coś koniecznie sprzedać, lub sami macie na sprzedaż? Rozpatrzę wszystkie porady i propozycje!
Piona!