1

Temat: Poszukuję

Witam
Od jakiegoś czasu przerwę zimową od jeżdżenia poświęcam na poszukiwanie nowego sprzętu.
Mam do wydania do 10k (tak wiem, że niekiedy ciężko znaleźć za taką cene coś z młodszych roczników). Nie chciałbym też kupować staruszka więc szukam czegoś od 2002 w górę. Moto oczywiście sprawne, żeby nie przesiedzieć dni w garażu na naprawach bo doświadczenia (chcę je w końcu zdobyć) za dużego nie mam, a oddawac komuś do warsztatu niekiedy sporo wynosi.

Przyglądam się zwłaszcza dwóm modelom SM. Są ta Yamaszka XTX660 i KTM LC. Co o nich myslicie? Wielu znajomych posiada Xteki i są z nich w pełni zadowoleni; nie mieli żadnej poważniejszej awarii, a i samo spalanie owego moto oscyluje w granicach 5-6 litra (od wielu osób tak słyszałem). Nie wiem jak wygląda sprawa z KaTeM, słyszałem jedynie, że go strasznie ciężko zajechać, lecz z drugiej strony naprawa jakiegoś ważniejszego podzespołu sporo wynosi.

Możecie mi coś doradzić? Może macie jakieś lukratywne propozycje? Fajnie jakby się trafiło moto z Wielkopolski (jestem z Ostrowa) bo niestety nie mam czasu na lot na drugi koniec Polski i co gorsza - powrót pustym busem. Może wasz znajomy chce coś koniecznie sprzedać, lub sami macie na sprzedaż? Rozpatrzę wszystkie porady i propozycje!

Piona!

2

Odp: Poszukuję

a czym latałes wczesniej? obydwa sprzety godne polecenia, na minus yamahy sa wydechy prowadzone dolem
(kolega z forum, w sezonie zostawil na krawezniku)z kolei ktm bedzie drozszy. ogolnie  z ktm mniejszy kloc wedlug mnie takze co kupisz to kwestia gustu, ja bym bral kata

525 EXC

3

Ja mam lukratywną propozycję:
dozbieraj lub pożycz trochę gotówki i zapraszam po Xa z 2007 roku, który jest na wydaniu
http://img52.imageshack.us/img52/5715/dsc01206hl.jpg

4

mhm..., dobrze wygląda :]
kurde..., może bym swojego ktma pogonił, tylko że obecnie serwis robię :|

Jeśli napisałem post dłuższy niż dwa zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie :D

KTM EXC 525

5

XT660 jest wygodniejszy, cięższy słabszy i ogólnie bardziej "turystyczny" niż LC4. Trwała i sprawdzona konstrukcja. Kat za to ma więcej mocy i mniej masy, ale jest też mniej wygodny i chyba jednak wymaga większej opieki ze strony użytkownika - jednak dobrze traktowany nie robi niespodzianek. Obie maszyny były opisywane X razy, poszperaj, poszukaj i wybierz to, co będzie bardziej odpowiadać Twoim oczekiwaniom;]

http://bikepics.com/members/rr666/
XF650 -> LC4 SM+E -> Z1000 -> EXC400 E+SM -> Transalp 600 '96 (jeszcze kiedyś SM kupię!)

6

Bierz kata przeciez te Xy ważą coś koło 170 kg a to juz nie jest supermoto. . .

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

7

raku napisał/a:

Bierz kata przeciez te Xy ważą coś koło 170 kg a to juz nie jest supermoto. . .

+1

Husaberg FS 650

8

Nie latałem niczym mocniejszym - to ma być pierwsze większe moto. Zbierałem od zera także niestety mam te 10k. Zależy mi, żeby znaleźć ten motorek w tej przerwie zimowej bo wiadomo, że na wiosne ceny lecą w góre.

9

Weźmiesz LC4 640, wjeździsz się sezon, a później wymienisz gaźnik na FCRa, zmienisz wydech, podłubiesz trochę i jakbyś leciał na nowej, mocniejszej  maszynie;] Do 10k da się znaleźć a wg. mnie dobra opcja. I na gumie fajnie lata:P

http://bikepics.com/members/rr666/
XF650 -> LC4 SM+E -> Z1000 -> EXC400 E+SM -> Transalp 600 '96 (jeszcze kiedyś SM kupię!)