1

Temat: Czy Się Opłaca.

Witam, od jakiegoś czasu planuje zakupić SM na wiosne, i szukałem w necie sendy, ale jest dużo które maja coś co mi sie nie podoba, dlatego postanowiłem kupic cos nowego, w miesięczniku "świat motocykli" poczytałem o Romecie CRS 50 i tam pisze że jeżeli bedzie sie go dociera zgodnie z instrukcją to nam posłuzy, do tego daja gwarancje na 2 lata a Ja mam zamiasr tyle nie pojeździc.

Dlatego teraz pytanie, czy opłaca sie kupić Rometa CRS 50 Enduro i przerobić na SM?

2

Odp: Czy Się Opłaca.

Postawię Ci jedno zasadnicze pytanie. Jesteś normalny?

Bez moto...

3

Winogron98 napisał/a:

Dlatego teraz pytanie, czy opłaca sie kupić Rometa CRS 50 Enduro i przerobić na SM?

Nie. Nie opłaca się. Bój się CRS'a jak Grycanki diety !

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

4

skoro daniken odpisał mi w temacie to serio będe sie bał :D

5

lepsze stare zajechane japończyki, niż nowe chiny :)

6

Do zwyklego przemieszczania sie chinczyki sa ok, jeszcze w zeszlym roku jezdzil w polsce romet k125 z przebiegiem ponad 60tys!

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

7 Ostatnio edytowany przez HEMP (2012-12-03 20:35:20)

mój ryż  :)  tez lata ..   (ma już/dopiero  7000 km )   - podstawa to nie brać  chinola z marketu .

i can do this .. here, hold my beer

8

Z tego co obserwuje od kilku lat, to chińczyki jeżdżą dopóki komuś nie zachce się na nich szaleć. Prawdopodobnie wybrałeś supermoto nie po to, żeby jak przeciętny dziadek jeździć w soboty do biedronki na zakupy, ze średnią prędkością do 40km/h. Ja nawet nie wsiadam na takie sprzęty kolegów :) już się naoglądałem (na żywo też) takie motorowery złamane w pół... Za tą kasę kupisz yamahe dt 80, koła sobie od sm wsadzisz, takie koła do tych pojemności to nie są duże pieniądze to nie exc 525 czy wr450 :)

Figiel o tego rometa Ci chodzi? [url]http://william350.w.interia.pl/[/url]
Ja jechałem na kolegi i nie mam dobrego zdania na temat moto, po 50m chciałem już się przesiąść na moją MZ :) Ale wiadomo, jak dbasz tak masz, on raczej nie dbał, tylko jeździł.

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

9

Tak, niezly podroznik

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

10 Ostatnio edytowany przez Koso (2012-12-03 20:52:13)

Mój pierwszy skuter to chińczyk i z tego co pamiętam nić się tam nie psuło, ale za to gdy przesiadłem się na nową yamahe aerox to dopiero zaczęło się jebać.., nawet nie dotarłem a pół silnika szlak trafiło - dodam że był jeszcze zablokowany.

Także to moje zdanie, nie wiem czy teraz się coś zmieniło ;)

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

11

Zależy jak się trafi. Kilku kolegów jeździ prawie bez awaryjnie, ale większości się co chwilę coś zje***.

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

12

Ja wcześniej miałem Kingway'a Chopper 50 i powiem Ci, że 3k km bez żadnych problemów mechanicznych zrobiłem, ale urwało mi się siedzenie pasażera, filtr powietrza. Ale co z tego, że bezawaryjne, jak to prawie nie jechało. Na Rieju w tym sezonie zrobiłem 5,5k km i problemów takich, że coś MUSIAŁEM wymienić to nie miałem, jedynie regulacja gaźnika i inne pierdoły, a to przynajmniej jakoś jedzie w porównaniu do chinoli.
Za to dla porównania kolega ma Rometa WS 50. Po 3k km praktycznie ledwo jedzie, kopci ( pierścionki ) i dzwoni w nim wszystko jakby miał wystartować ...
Nie dziwacz tylko kupuj jakąś markową używkę.

Kawasaki KX250F