Temat: Yamaha TTR600 czy jest dla niej jakaś alternatywa?
Witam.
Najdalej do stycznia zamierzam stać się posiadaczem nowej motonogi, brnąc w temat enduraka pozwalającego się przerobić na SM, który w codziennej eksploatacji mnie nie zeżre na placu boju pozostała właśnie jamacha :)
Kasa - 7,5k PLN myślę, że zimowa aura i związane z nią obniżki pozwolą mi coś takiego zakupić, tylko teraz w tej cenie stoi ich cztery, choć górny pułap za TTR600 to 13kpln z tego co widzę.
Ma być na dużych kołach, obutych w kostki, są dla mnie na początek uniwersalniejsze, docelowo sprawił bym sobie drugi komplet 17' na gumach SM.
Moto w sezonie będzie wykorzystywane do codziennej jazdy do pracy - 30km (ukłon w stronę SM), oraz okazyjnego weekendowego endurzenia w krzakach stąd odpadają wszelkie hardenduraki z sporym rygorem serwisowym.
Ma dawać FUN, nie zależny mi na biciu rekordów przyspieszenia, zdobywaniu pucharów na torach itd.
Wiem, że silniki to jednostki z XTka, części stosunkowo tanie, elektryka lubi się sypać, szukać tylko wersji 1998-2001 bez rozruchałki, aku, bo ma lepszy zawias i wagę, na co jeszcze zwrócić uwagę?
Może jest na sali jakiś oblatywacz TTRki? Bardzo zależało by mi na opinii jakiegoś kierownika.
No i na koniec, jest jakaś alternatywa TTRki uwzględniając to co napisałem?
Pozdrawiam brać i LwG.
KTM 625 SM 2004