Odp: Husaberg FS 650 FORCE [by MudAndTracker]
Sprzęcik kozak dawaj wideo jak gada :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg FS 650 FORCE [by MudAndTracker]
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sprzęcik kozak dawaj wideo jak gada :)
Dźwięk onboard - Stary Kisielin ;)
[url]http://youtu.be/DLv8uyNpeRE[/url]
Budowa zakończona! Strach przed uruchomieniem kazał mi zrobić najpierw zdjęcia i pojarać się trochę "gotowym Bergiem".... Niedługo odpalamy - narzędzia już pochowane, więc nie ma wyboru - ma być ogień od pierwszego zakręcenia rozrusznikiem!
widzę że masz oryginalną śróbę mocowania siedzenia wrzócił byś dokładniejsze foki wykręconej i zmierzył byś mi jej długość i średnicę łba. Oryginalna kosztuje 139 zł, więc chcę sobie z nierdzewki dorobić. 2 pytanie pokrowiec oryginał ?
Kiedy lecimy na Wrocław na dwa torowe sprzęty.. pohałasować ?? Wrzucimy na BUSa wyjedziemy w centrum.. 10 min hałasu i wracamy ;) Mówię poważnie.
Niech służy!
Mud dobry Berg :D
MudAndTrucker powiedz mi czy ten zestaw naprawczy rozrusznika działa?
Czy twoje sprzęgiełko działało przed remontem czy nie?
Bo moje nie działa, sprężynkę już mam i nie wiem czy robić to teraz (bo będzie działać) czy się wstrzymać?
Drugie pytanie łożyska balansera - jak wyglądała ich wymiana? Pasują bez problemu? Ciężko jest zdjąć stare?
Bo też bym je chciał wymienić na te od taffiego.
Jeśli masz przeciwwagę z 2 łożyskami (starszy typ) to pasują bez problemu. Rozbierasz cały silnik podważasz śrubokrętami przeciwwagę lub jakimś małym ściągaczem ją ściągasz z wału. W moim przypadku jedno łożysko zostało w przeciwwadze a drugie na wale, te na wale potraktowałem odklejaczem do łożysk a te drugie wybiłem
Dzisiaj zobaczyłem temat i właśnie go przeczytałem od A do Z:)
Fajnie wyszedł Ci projekt LUCYFER :)
Z racji że się zima zbliża i będę brał się za swojego Berga501, będę pewnie często pisał i jakieś podpowiedzi :) Chociaż dużo napisałeś w temacie. Ale wychodzę z założenia "kto pyta, ten nie błądzi"
Pozdro :)
Jeśli masz przeciwwagę z 2 łożyskami (starszy typ) to pasują bez problemu. Rozbierasz cały silnik podważasz śrubokrętami przeciwwagę lub jakimś małym ściągaczem ją ściągasz z wału. W moim przypadku jedno łożysko zostało w przeciwwadze a drugie na wale, te na wale potraktowałem odklejaczem do łożysk a te drugie wybiłem
Te łożyska są do nowego typu balancera do którego niby nie da się kupić łożysk.
Stąd moje pytanie.
Z tego co mi wiadomo to w nowszych typach przeciwwagi jest jedno łożysko dwurzędowe i u Taffiegi dostać go nie można i również nigdzie indziej. MudAndTracker miał ten sam problem i łożyska sprzedał a ja je od niego odkupiłem
Bo widziałem u taffiego pojedyncze łożysko i podwójne.
Myślałem, że stare to pojedyncze a nowe to te podwójne.
MudAndTrucker powiedz mi czy ten zestaw naprawczy rozrusznika działa?
Czy twoje sprzęgiełko działało przed remontem czy nie?
Bo moje nie działa, sprężynkę już mam i nie wiem czy robić to teraz (bo będzie działać) czy się wstrzymać?
Siemka,
zestaw naprawczy działał i kupie kolejny. Niestety ukręciłem go dość szybko...
Jedna z moich teorii każe mi również wymienić sprężynkę autodeco - jeśli jest już wydupcona, to rozrusznik kręci przez pełną kompresję - dlatego pada tak szybko sprzęgiełko. Mój przebiegły plan zakłada jednak, że na zimno uruchamiał go będę z kopy. Rozrusznik przed naprawą tylko huczał.
Drugie pytanie łożyska balansera - jak wyglądała ich wymiana? Pasują bez problemu? Ciężko jest zdjąć stare?
Bo też bym je chciał wymienić na te od taffiego.
Silnika robił serwis, więc niestety nie pomogę. Ale na pewno otworze go na zimę i się na nowo przyjżę... :)
Dzisiaj zobaczyłem temat i właśnie go przeczytałem od A do Z:)
Fajnie wyszedł Ci projekt LUCYFER :)Z racji że się zima zbliża i będę brał się za swojego Berga501, będę pewnie często pisał i jakieś podpowiedzi :) Chociaż dużo napisałeś w temacie. Ale wychodzę z założenia "kto pyta, ten nie błądzi"
Pozdro :)
Dzięki i powodzenia - trzymam kciuki!
Bo widziałem u taffiego pojedyncze łożysko i podwójne.
Myślałem, że stare to pojedyncze a nowe to te podwójne.
Łożyska, które kupiłem u Taffiego miały rozmiar 30x47. Teoretycznie powinny pasować do mojego Berga. W praktyce podobno nie pasowały. Rozbierzemy - sprawdzimy.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg FS 650 FORCE [by MudAndTracker]
Wygenerowano w 0.041 sekund, wykonano 76 zapytań