1 Ostatnio edytowany przez Aleksander.mx (2012-10-17 12:52:48)

Temat: Jaka pompa hamulcowa do supermoto?

Czesc. Zastanawiam sie jaka pompa hamulcowa bedzie ok do supermoto, 4 tloczkowy zacisk w planie, oczywiscie oplot, no i jakas pompka by sie przydala. Moge po dobrej cenie kupic pompe brakinga 13' czy jakos tak. Czy bedzie dobra czy za duza, raczej pod dwa zaciski? I jeszcze jefno pytanko, czy zacisk 6 tloczkowy od beringera dedykowany do yamahy YZF podszedzlby bez strugania do ktm'a? Stoi fajny zestaw na allegro i sie nad nim zastanawiam no ale to do yamahy, tarcze bym jeszcze sprzedal, ale jak zacisk musialbym wymieniac to nie ma sensu.

2

Odp: Jaka pompa hamulcowa do supermoto?

A ty znowu swoje ... Zastanawiam sie, powiedzcie mi itd...

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

3

Koles wez ze mnie zejdz, chyba to normalne na forum ze ludzie zadaja pytania, moim jest to dotyczace pompy, zamiast pisac niepotrzebne komentaze moglbys powiedziec tak czy nie, bo wiedze masz na pewno na ten temat.

4

Maniek nabija sobie posty, a że trafiło na Ciebie to pech;-)

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

5

ale pytasz się o coś do czegoś !! czego oczekujesz? napisz dokładnie jaka pompa dokładnie od czego i dokładnie do czego!

Panowie czy koło od coupe będzie pasowało do kombi chyba czarnego ?!?!?

6

Gajos napisał/a:

Panowie czy koło od coupe będzie pasowało do kombi chyba czarnego ?!?!?

Myśle, że tak, bo mleko

READY TO >> TERROR

7

Ale o co wam chodzi, przecież sie pyta czy zacisk Beringer 6 -cio tłoczkowy do yamahy bedzie pasował bez przeróbek do Ktm-a? Bedzie czy nie!!!? Odpowiedzcie mu, LUDZIE! Ja jak bym wiedział to bym napisał, ale nie bede zgadywał! A jak nie wiecie to po cholere głos zabieracie!

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

8

MartinezKtm525 napisał/a:

Ale o co wam chodzi, przecież sie pyta czy zacisk Beringer 6 -cio tłoczkowy do yamahy bedzie pasował bez przeróbek do Ktm-a? Bedzie czy nie!!!? Odpowiedzcie mu, LUDZIE! Ja jak bym wiedział to bym napisał, ale nie bede zgadywał! A jak nie wiecie to po cholere głos zabieracie!

ahh no tak zapomniałem że yamaha produkuje tylko jeden model motocykla podobnie zresztą jak ktm....

9

Gajos napisał/a:
MartinezKtm525 napisał/a:

ahh no tak zapomniałem że yamaha produkuje tylko jeden model motocykla podobnie zresztą jak ktm....

Jaki morał z tego? Nie chodz sam do lasu czy moze babcia tez ma laczki?

Ogolnie moge miec pompe Brakinga 13 z tym ze na lewa strone w dobrej cenie bo bez vatu i marzy. Po przekreceniu zbiorniczka mam wszystko ladnie pasujace, tylko ze odpowietrznik na dole i odwrócony napis. Do tego doszlaby tarcza Brakinga no i jakis zacisk 4-tloczkowy

10

Aleksander.mx napisał/a:

Ogolnie moge miec pompe Brakinga 13 z tym ze na lewa strone

nie kumam, jak to na lewą stronę ? są motocykle z hamulcem po lewej, nie myśle o skuterach... ??

11

Innymi słowy kolega może kupić pompę sprzęgła.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

12

A może to do anglika? ;)

http://www.bikepics.com/members/cichy929/
CRF 490 sumo & CRF 250 MX

13

tak producent podaje ze jest to pompa do sprzegła/hand brake. I jeszcze jedno pytanko odnosnie zacisku, byc moze Haker sie wypowie, bo tez ma brembo 4 tloczkowe. Otoz na allegro stoja w dobrych cenach radialne (jak zwal tak zwal) zaciski brembo, np. od BMW S1000RR czy jakiegos Dukata. Czy po zastosowaniu odpowiednego adapterka daloby rade cos takiego wcisnac, i czy jakos by to dzialalo?

https://www.ktm-parts.com/mm5/graphics/00000001/3312001.jpg
http://i150.photobucket.com/albums/s116/maxdyuk/IMG_4666.jpg

14

Miałem taki zestaw w DRZ i działał super.
Najgorszy jest ten adapter bo kosztuje więcej niż zacisk.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

15 Ostatnio edytowany przez Aleksander.mx (2012-10-17 17:19:00)

Adapter ok 90 baksów. Ale bede strugac. To przy okazji Hackerze drogi spytam o jeszcze jedna rzecz. Jaka pompe brac? Myslisz ze taka 13-tka brakinga odwrocona bedzie dzialac dobrze, czy cos innego? Nie wiem, 16-tka Brembo (chyba Ty masz taka?)