1

Temat: Moduł zapłonu Sm 610

Witam jestem posiadaczem husky Sm 610 z rozrusznikiem i pompą oleju. W wakacje robiłem dosc konkretny remont silnika. Wszystko złozone moto odpaliło i jeżdziło normalnie przejechałem 700km i stwierdziłem ze pora na zmiane oleju i luzy na zaworach. i tak sobie grzebałem wszystko zrobiłem i moto nie odpala. (miedzy czasie podłączałem diodowe kierunkowskazy) z poczatku myslałem ze zawory sa zaciasno ale zwiekszyłem lekko przerwe i nadal nie odpala ( strzela w gaźnik) zachowuje sie jak by zaplon byl zawczesny iskra oczywiscie jest i pytanie moje brzmi czy mozliwe jest to ze jakos spaliłem moduł i daje nie w tym czasie iskre, czy jak by moduł padł to by nie miał wcale iskry? i jak by ktos wiedział jak sprawdzic czy moduł jest ok (moduł jest kokusan cu 2576) . z góry dzieki i pozdrawiam

2

Odp: Moduł zapłonu Sm 610

proponuje skorzystac z opcji szukaj, było wiele razy na forum
pierwszy temaz z brzegu
[url]http://forum.supermoto.pl/topic17772-problem-z-odpalaniem-husqvarna-sm570r.html[/url]

SM570R była a teraz???

3

Witam przeczytałem wypowiedz kolegi za jakbym miał moduł strzelony to byłaby mniejsze iskra niz bym krecił kołem na stojaku. otóz iskra jest duza jak krece rozruchem nawet wieksza niz jak kołem miotam. a mam jeszcze takie pytanie czy możliwe zeby rozrzad przeskoczył. myslałem ze moze klin scieło na magnecie zrobiłem sa sciagacz na tokarce ale klin jest ok a moto niepali nie wiem czemu. iskra jest biała tak by the way

4

paliwo dostaje??
wykrec swiece wlej paliwo np strzykawka, wkrec swiece i pal qrwe.
Jak odpali i za chwile zgasnie to sprawdz czy paliwo dostaje.

SM570R była a teraz???

5

paliwo niby dostaje wlewałem jej pare razy dzynke raz zagadała a jak pare razy tak jeszcze zrobiłem oczywiscie w odstepach czasowych to strzela ze spod filtra ogien widac:/ i badz tu madry. zrzuciłem kape klawiatury zeby sprawdzic znaki na rozrządzie czy sie nie przestawił i nie mam juz zielonego pojecia:(

6

sprawdz gażnik czy sie nie zabrudził, sprawdz czy lewego powietrza nie dostaje. tu mi raczej wygląda na brak paliwa

SM570R była a teraz???

7

ja mialem podobny problem ze swoja Huska, moto ma paliwo, ma iskre, a nie odpala i strzela w dolot.....wina jest czujnik obrotow walu, wymienilem cewki z czujnikiem na nowe moto z dotniecia zapalil.

TE 610 SM

8

a skąd takie cewki można dorwac?

9

a jest ktos w stanie powiedziec mi jak moge sprawdzic ten stator??

10

rozkec wszystko raz jeszcze i zobacz co zle zrobiles...;)

11

tabul napisał/a:

rozkec wszystko raz jeszcze i zobacz co zle zrobiles...;)

+1

SM570R była a teraz???

12

święta racja zawsze jak działało przed a po już nie to szukaj co spitoliłeś

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

13

własnie problem w tym ze ja rozkręciłem i niby wszystko ok a nie pali :(