1

Temat: Przednia tarcza do enduro, jaka?

Witam. Moja tarcza oryginalna ma juz prog i to mocny, dlatego chcialbym juz ja wymienic. Na necie znalazlem tarcze w przedziale od 200zl do nawet 500, za standartowa 260mm. Tarcza to tarcza dlatego czemu mialbym placic za kawalek stali prawie 2 razy tyle?

Na LastLapie proponowali mi tarcze DirtTricks za 399zl, podobno najmocniejsza tarcza (w ofercie ta firma ma zebatki Iron-Man), ale znalazlem cos takiego na allegro, niby firmowe, ksztalt tez nie zniecheca, jak np. EBC, moznaby nawet powiedziec ze przypomina brakinga ktory kosztuje pewnie z 3 razy tyle. Kupowac czy nie?

[url]http://allegro.pl/tarcze-hamulcowe-przod-grosskopf-ktm-husaberg-i2633261093.html[/url]

P.S. Jak sie przeklada magnes z tarczy?

2

Odp: Przednia tarcza do enduro, jaka?

Magnesik się przekłada na taką zapinkę (zasuwke) z tego co pamiętam, albo zaklepuje wargę młotkiem, ale cięzko mi powiedzieć, bo robiłem to 4 lata temu ostatnio. Ja bym brał taką tarczę. Ważne, żeby to była stal trudnościeralna. Oszczędzasz połowę kasy, a nie wierzę, że ta tarcza pojeździ 2 razy krócej . Prędzej motor sprzedasz, niż ją zajedziesz. (chyba, że wziąłeś ślub z motorem na najbliższych kilka lat) :D

3

W takim razie biore tą tarcze. Powiedzcie jeszcze jakie klocki polecacie? Uzywalem DeltaBraking ale nie widze jakiejs mega skutecznosci, chociaz moze byc to spowodowane tym ze tarcza z przodu swoje przeszla. Uzywal ktos z was Renthali? Polecali mi ostatnio goldfreny i galfery, ale juz nie wiem w koncu co:D

4

Jesli chcesz tarcze do enduro to polecam tak zwaną "Pełną" czyli na błoto, firma nie wazne jaka, ale klocki wytrzymuja 3 razu dłuzej :)

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

5

jeszcze jedno pytanie, Tarcza przyszla, ale klockow nie mieli. Czy zmieniajac tarcze moge zostawic stare klocki?

6

stare klocki będą OK ale warto je lekko sprostować papierem ściernym

7

Dzieki wielkie, leza u mnie w skrzynce 2 komplety lekko zjeżdżonych wiec je wykorzystam