1 Ostatnio edytowany przez Archie (2012-08-26 14:18:24)

Temat: Gdzie mogę kupić takie cuś?

Przy okazji dzisiejszej krótkiej przejażdżki zauważyłem że rura od wydechu nieznacznie stopiła mi część tego czarnego zbiorniczka zaznaczonego na zdjęciu.. I będę musiał wymyślić patent jak odizolować go od samej rury by taki motyw w przyszłości się nie powtórzył.. Spróbować ją przesunąć, może troche zwęzić.. W każdym razie teraz mam problem takowej natury.. Jak ten zbiorniczek się fachowo nazywa i gdzie go ewentualnie można dostać?

http://i46.tinypic.com/zxp5ad.jpg

2 Ostatnio edytowany przez Archie (2012-08-26 18:14:47)

Odp: Gdzie mogę kupić takie cuś?

Na Thumper Talku otrzymałem odpowiedź że po angielsku nazywa się to "Crankcase vent vapor separator". Podejrzewam że po polsku wcale się to nie nazywa jakiś separatorem odpowietrzającym parę karteru :D Gorzej że nigdzie czegoś takiego dostać nie mogę a siedzę od 13 i przeglądam net.. Może jakąś DRZete na części gdzieś dorwe..

A oficjalnie to to się zwie -

TANK, OIL RETURN
11330-29F00

Wraz z kodem.

3

To jest pojemnik od odmy

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

4

Jak chcesz zabezpieczyć przed topieniem tego, to możesz spróbować od strony rury okleić to taka srebrną folią izolującą od temperatury, nie pamiętam jak się nazywa, ja mam fabrycznie w moto taką na plastiku przy tłumiku i zdaje egzamin.

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

5

No właśnie będe musiał.. Gorzej że tego nie idzie za bardzo nigdzie dostać. Ot tak do kupienia. Chyba nie przewidzieli że może być konieczna wymiana ze względu na topnienie :D W każdym razie jutro wszystko rozkręce i zobaczymy jak wygląda sprawa w środku. Jeśli to się da jakoś połatać to spróbuje.. A myślałem żeby owinąć rurę wydechową w tym miejscu czymś takim :

[url]http://www.tasmy-termoizolacyjne.pl/tasma_termoizolacyjna_grafitowa_5m_opaski[/url]

Mam nadzieje że uchroni przed dalszym stapianiem..

6

ostatnio przez przypadek znalazłem sklep internetowy z częściami samochodowymi może mają też części do motorów  i ogólnie  jestem strasznie z niego zadowolony eurojapancars.pl szczerze polecam, dobre ceny i szybka wysyłka. Często są jakieś promocje.

7

Hahahahaha,zarejestrowałeś się,by nam o tym powiedzieć ? ;d

Była Husqa WSM 50.
Powrót w 2015...