Temat: Supermoto na start
Witam! Jestem nowy na forum zatem po pierwsze chciałbym się przywitać.
Od pewnego czasu zaczęły mnie interesować motocykle klasy supermoto i pomyślałem aby za rok, może dwa, w każdym razie po zdaniu prawa jazdy coś sobie fajnego sprawić. Mam 17 lat i jeżdżę obecnie na chińskim nakedzie 125, na którym zrobiłem póki co jakoś ponad 6000km, tak więc podstawy jazdy mam na tyle obcykane, że myślę by wziąć coś koło 400ccm, żeby nie zmieniać moto co chwile, a żeby posłużyło mi przez parę latek. Czy wgl. jeździłem na supermoto? Tak, na Derbi Sendzie 72ccm kumpla, to właśnie zaowocowało po części moją chęcią kupna SM.
Tak więc szukam czegoś do jazdy głównie miejskiej, oczywiście 4t w okolicach 400ccm i tu uwaga: max 45KM (wchodzi prawo jazdy A2 w 2013 i nie wiem czy zdążę się załapać jeszcze na zwykłe A, a A2 uprawnia do prowadzenia moto do mocy 45KM). Kolejna rzecz to aby to w miarę nie był jakiś egzotyk, żebym nie miał ewentualnie problemu z częściami. Byłoby miło jakby miał zwykłe felgi zamiast szprych, bo bardziej mi się podobają, a z tego co widzę rzadko się coś takiego spotyka.
Budżet to pewnie koło 10k ale zawsze można coś więcej dołożyć. Nie muszę kupować moto na gwałt, chodzi mi tylko żeby dowiedzieć się czegoś o tych sprzętach.
Dzięki za rady.