1

Temat: Witam szanowne towarzystwo:)

Cześć:). Generalnie wiedziałem, że kiedyś się to stanie:). Na motocyklu trzeci sezon, obecnie ujeżdżam sportową litrową Vkę, ale... No właśnie. Jakoś nie mogę już za nią patrzeć :). Myślę dla odmiany o czymś męskim, więc oto jestem :).  Właśnie zastanawiam się co kupić, mam głowę pełną pomysłów, mam nadzieję, że niedługo zacznę supermotowy terror stolicy;). Lewa w dziurę!

Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom!

GPZ500S>TL1000R>DRZ400 SM czarna, gangsterska ;)

2 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-08-01 21:30:36)

Odp: Witam szanowne towarzystwo:)

No to lewa w górę :) A na jakiej to Vałce latasz ? Możemy i mały terror zaliczyć na Vałkach... tych się już kilka na forum uzbiera :)

A z tym... "myślę o czymś męskim" podlizujesz się ;)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

3

siema

i can do this .. here, hold my beer

4

dukeSebo napisał/a:

No to lewa w górę :) A na jakiej to Vałce latasz ? Możemy i mały terror zaliczyć na Vałkach... tych się już kilka na forum uzbiera :)

A z tym... "myślę o czymś męskim" podlizujesz się ;)

Jeżdżę obecnie TLRem, ale już nie daje mi frajdy. I nie chodzi mi tu o jakieś mistrzowskie ogarnięcie sprzętu, a o jego właściwości - wielki i ciężki. Ja natomiast jestem gabarytów raczej przeciętnie małych (170/70).
Z tym podlizywaniem to tak nie do końca. Patrz ile pedałów kupuje sobie "sporta" co by wyrwać jakieś małe co-nieco. Na SM już blachary "nie leco". Przynajmniej tak mi się wydaje. W każdym razie po pewnej refleksji, chwili zwątpienia w umiejętności stwierdziłem, że dopóki nie nauczę się panować nad sprzętem (nawet nie tyle panować, co spodziewać się tego i nie panikować jak już się wydarzy) w poślizgu, lekkim terenie, to będę stał w miejscu z umiejętnościami. A że ambitne ze mnie bydle - postanowiłem coś z tym zrobić. Rozglądam się za pierwszym SM, (a na pewno będzie to wściekła bestia:) ) w tzw. międzyczasie usiłuję sprzedać obecny szpszent. Jeździłem kilka razy 40konną DRZtą, ale jak próbuje to to rozpędzić, to mam wrażenie, że łańcuch spadł :/. Patrzę na exc 525, ale nie wiem czy to ogarnę, poza tym eksploatacja jest droższa, bo to już pod wyczyn podchodzi...

5

Powitać ;)

6

Witaj

Przechodziłem to samo
Jak coś mam do sprzedania swoja CRF:
[url]http://www.forum.supermoto.pl/topic20335-s-crf-450-r-supermoto-2005r-zarejestrowana-warszawa.html[/url]

CRF 450 R Supermoto
http://www.bikepics.com/members/kcsport/

7

Mierzę nieco niżej - w okolicach 10, 11k. Kurde, nie ma wściekłych motocykli, które są tak bezobsługowe jak np drz?:)

8

siemano, owszem są ale to musiałbyś dorzucić drugie tyle.

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

9 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-08-02 20:57:42)

krzywer napisał/a:

Mierzę nieco niżej - w okolicach 10, 11k. Kurde, nie ma wściekłych motocykli, które są tak bezobsługowe jak np drz?:)

Koso napisał/a:

siemano, owszem są ale to musiałbyś dorzucić drugie tyle.

Do tych 11 dorzuci 2 tysie i ma CRFę... Rozumiem  Koso, że oczywiście masz na myśli SMC bo jakże by inaczej ;)

Słuchaj z tymi DRZetami to nie do końca tak... mówiło się o ich bezobsługowej eksploatacji bo były nowymi egzemplarzami. Z roku na rok... DRZetek stojących w warsztatach będzie przybywać, gdyż ich przebiegi będą rosnąć i ten silnik z przebiegiem 30 tyś km. nie będzie już taka bezobsługowa igiełka... że nie wspomnę o ich legendarnym połykaniu oleju :)

Znam CRFa która w trasie zamęczyła dwa silniki DRZety i nie chodzi tu o kosmiczne prędkości przelotowe ;)
Jesteś nowy... to i jeszcze mało wiesz ale już powtarzasz zasłyszane stereotypy :)

Bierz CRFę a nie będziesz żałował.

CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /

10

Jasne, że ch*ja się znam, dopiero się wdrażam, dlatego szukam, pytam i myślę, że mnie poprawicie, jeśli jestem w błędzie :).
Tylko jeżdżąc na motocyklu drogowym/sportowym w głowie mi się nie mieści, że będzie trzeba robić remonty, wymiany itd tak często :). Dlatego szukam czegoś,  co da mi trochę frajdy z jazdy a jednocześnie pozwoli mi się wdrożyć na początek bez większych dodatkowych inwestycji. Ale już kurde widzę, że trzeba szukać kompromisu :D

11

krzywer napisał/a:

Ale już kurde widzę, że trzeba szukać kompromisu :D

Jeśli zdecydujesz się na wyczyna, a kupisz go z pewnych rąk... to gwarantuje Ci latanie bezobsługowe. Poczytaj moje posty o CRFię a zrozumiesz o czym mówię. ;)

12

dokładnie jak kumpel w crf wymienia systematycznie oleje to lata i lata na niej i nic się nie dzieje

Dwu rurka ●0●
https://www.facebook.com/Enduroodcinateam?notif_t=page_invite_accepted
https://www.youtube.com/channel/UCYV8bbKRwrZfIIc8wr4fhyA

13

Pisałem że przechodziłem to samo ;)
Po wielu latach spędzonych na szlifierkach CRF jest moim pierwszym SUMO ;)
Eksploatacja tego motocykla sprowadza się do wymiany oleju i regulacji luzów zaworowych.
A tłok zmienia się podobnież wtedy kiedy zaczyna już kiepsko palić na zimno bądź puszcza dymka :D

CRF 450 R Supermoto
http://www.bikepics.com/members/kcsport/

14

cześć :P, kupujcie szybciej!!! :)

BZYKKK vel Suzuki DRZ 400 SM

asfalt, las, krzaki, błoto... oto oto supermoto!!! :)))))

15

No robię co mogę, najsampierw muszę plastik sprzedać :)