1

Temat: Piszczący hamulec husqvarna

Miałem w mojej husce klocki "wyczynowe" które piszczały jak były zimne, teraz sie skończyły i założyłem nowe takie same klocki, teraz piszczenie nie ustaje, zauwazyłem na róznych filmikach że też innym tarcze piszczą, kacpikowi w sumnie też piszczy, to jakaś przypadłość? Czy usterka? Troche to irytujące jak dojezdzam do świateł, mnóstwo osób na przejsciu a huska piszczy jak by juz tłoczki sie ścierały :D

Husqy SMR-R 450

2

Odp: Piszczący hamulec husqvarna

też tak miałem w klasyku, generalnie jedne klocki to mają inne nie, może pomóc przesmarowanie tyłu klocka smarem miedziowym tam gdzie dotyka do tłoczka

3

hanskloss napisał/a:

też tak miałem w klasyku, generalnie jedne klocki to mają inne nie, może pomóc przesmarowanie tyłu klocka smarem miedziowym tam gdzie dotyka do tłoczka

Spróbuje, chociaż nie wiem co to miało by dać :D

Husqy SMR-R 450

4

kusloncu napisał/a:
hanskloss napisał/a:

Spróbuje, chociaż nie wiem co to miało by dać :D

Hanskloss, wie o czym mówi :D Większość pisków to nie problem samych okładzin. Tylko złego styku między klockiem a tłoczkiem ;)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR