Odp: co robicie ze zużytym olejem?
Ja mam fabrykę jogurtów, serków itd. więc nie ma problemu z utylizacją.
CRF 490 sumo & CRF 250 MX
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » co robicie ze zużytym olejem?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
apropos ekologii, ja właśnie wróciłem z górskiego biwaku i nie mogę się nadziwić ile śmieci zostawiają wędkarze... którzy non stop tam wracają, masakra, kilka worów dużych śmieci... to jest qrwa straszne, tak ciężko zabrać śmieci do reklamówy ze sobą ? ja tego nie ogarniam...
a apropos oleju to też palę w takim piecu w zimie, jak ktoś z Wrocka nie wie co zrobić z olejem, to chętnie przygarnę... pozdro
hahaha padłem - produkuje serki to utylizuje olej??!!.
Ciekawe z czego te jogurty Cichy robisz.
A ja słyszałem gdzieś, ze krowy wytwarzają więcej szkodliwych gazów niż wszystkie samochody na świecie.
Więc koniec z karkówką z grilla ekolodzy. ;D;D
Grill to też efekt cieplarniany zwiększa. Jak ktoś w Wawie nie wie co z olejem zrobić, to podpowiem. Dla mnie ekologia kończy się tam, gdzie zaczynają się moje pojazdy, które ekolodzy widzieliby dawno na złomie ;-)
Ja mam zbiornik 1000l gdzie gromadzę olej silnikowy i nie tylko. Gdy zbiornik pełny przeżdża gość który go odkupuje ode mnie, co z nim robi, nie chce wiedzieć.
Ja mam zbiornik 1000l gdzie gromadzę olej silnikowy i nie tylko. Gdy zbiornik pełny przeżdża gość który go odkupuje ode mnie, co z nim robi, nie chce wiedzieć.
W ten sposób KWKM wygrywa w konkursie "najbardziej ekologiczny sposób utylizacji zużytego oleju"
Od partii zielonych dostaniesz order uznania i roczny zapas JOGURTU EKOLOGICZNEGO ufundowaną przez firmę "cichy i spółka" :D
"najbardziej ekologiczny sposób utylizacji zużytego oleju"
Ekologiczny i co ważniejsze, na chwilę obecną najbardziej ekonomiczny sposób.
Czekamy na kolejne propozycje zarabiania na zużytym oleju.
Posiadam już 1,8 l. ;)
Wylejcie na parkingu i trenujcie drifty :)
co z nim robi, nie chce wiedzieć.
W zimie idzie do pieca.
A ja słyszałem gdzieś, ze krowy wytwarzają więcej szkodliwych gazów niż wszystkie samochody na świecie.
Oczywiście, Brazylia jest bodajże na 4 miejscu w produkcji gazów cieplarnianych - który pochodzi od milionów tamtejszych krów. Podobnie kiedyś czytałem artykuł z którego wynikało, że klasyczne amerykańskie V8 w ciągu całego "życia" generuje mniej zanieczyszczeń niż niż jest wyemitowane podczas produkcji auta elektrycznego. Poza tym - klimat się nie ociepla tylko oziębia, co starają ukryć i dementować ludziska którzy wjebali nas w Euro5, Kioto, pakty klimatyczne. Ale to już większa dyskusja. W moim przypadku : drewniany płot gdzieś tam na tyłach rancza - "konserwacja" olejem, punkty na stacji benzynowej/złomowisku (pełno takich ogłoszeń na żółtych stronach książki telefonicznej), czasem jeździ koleś i skupuje zużyte akumulatory i olej.
Gabber, cenię ludzi trzeźwo myślących. :D
Podobnie jest z mitycznym kryzysem paliwowym... który nęka nas od lat 70 i dalej nie widać końca tego wydobycia którym nas straszyli politycy i różnej maści analitycy.
Ekolodzy się znaleźli co na treningu 20l benzyny spalają :)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » co robicie ze zużytym olejem?
Wygenerowano w 0.043 sekund, wykonano 76 zapytań