1

Temat: przy odkreceniu gazu husqa gasnie co robic?

witam panowie mam husqvarne 610 i ostatnio moto zaczelo gasnąc przy odkreceniu gazu lub zaczyna szarpac jak cholera
mozecie cos doradzic pomóc

2

Odp: przy odkreceniu gazu husqa gasnie co robic?

Wyczysc i ustaw gaznik.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

3

sprawdz czy paliwo dostaje sie do gaznika w normalnych  ilosciach . (czy nie jest przytkane)

i can do this .. here, hold my beer

4

a i jeszcze jedno male pytanko czy przez ten gaznik moto moze byc slabsze?

5

Oczywiscie

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

6

no wlasnie ostatnio czuje ze cos słabo idzie a z tym gaznikiem to jakies skomplikowane? czy kazdy sobie poradzi?

7

Skoro nie wiesz co to gaźnik, to raczej sobie nie poradzisz...ale wszystko jest możliwe:) poczytaj

8

To dość proste, musisz ściągnąć taką pokrywke od spodu gaźnika i przedmuchać jakimś kompresorem, sprawdz czy w pływakach nie ma paliwa i składaj :) Ile masz najechane km? od remontu/nowości?

Husqy SMR-R 450

9

moto ma 12500okolo ja zrobilem nim 3000tys i remontu jeszcze nie bylo

10

W sumie nie wiadomo ile ma naprawde, bo te liczniki lubią przekrecać :D
Może być też tłok skoro osłabła, a nie kopci?
W sumie sprawdz najpierw gaźnik, a poitem bedziemy sie martwić dalej :)

Husqy SMR-R 450

11

nie kopci pali na dotyk ogólnie nie ma problemow tylko te gasniecie i przerywanie i to tez nie zawsze np. wczoraj popalilem gume troche i zaczol przerywac a ostatni raz wczesniej to jakis miesiac temu postawialem go na kolo i to samo zaczelo sie dziać moto ladnie chodzilo na wolnych a gdy odkrecalem gaz to gasł i tak przez jakies 10 min a potem sie uspokoilo aż do wczoraj

12

Filtr powietrza czyścisz? :)

Husqy SMR-R 450

13

jeszcze nie czyscilem ale jak sprawdzalem ostatnio to wygladal spoko tylko byl mokry od wody ale to chyba nie przeszkadza zbytnio?

14

Myślałem że po kupnie się takie rzeczy robi jak czyszczenie filtra powietrza itp. chociaż by dla świętego spokoju, a Ty mówisz że mokry od wody i dalej tak jeździsz... ja jeszcze nie przejechałem 1tys km i już 2 razy go prałem i nasączałem a jeżdżę tylko po asfalcie. Tak to u nas jest jeden dba-drugi nie tyle że u nas tych drugich jest wiele więcej.

15

Filip napisał/a:

jeszcze nie czyscilem ale jak sprawdzalem ostatnio to wygladal spoko tylko byl mokry od wody ale to chyba nie przeszkadza zbytnio?

Woow, jak ty po wyglądzie filtr oceniasz to długo

Filip napisał/a:

Nie wcale... Wyglądał spoko? A co to dla ciebie znaczy spoko? Tak z ciekawości pytam bo widzę ze nic nie kumasz, więc może oddaj to moto mechanikowi...