Temat: zmiana zębatki tył
Takie pytanie, mam teraz założoną zębatkę 45z jeśli założę 48z to czy długość łańcucha będzie ok?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » zmiana zębatki tył
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Takie pytanie, mam teraz założoną zębatkę 45z jeśli założę 48z to czy długość łańcucha będzie ok?
Będzie za krótki
Poluzuj ile się da na napinaczu i postaraj się zmierzyć ile da rade zębów więcej założyć. Ale prawdopodobnie na aż tyle ci nie starczy i tak jak pisze berserkers będzie za krótki.
jeśli nie zmieści się to dokładać ogniwa czy nowy łańcuch? z tym ze nie wiem co to za łańcuch bo poprzedni właściciel zakładał...
Zależy od stanu tego łańcucha, bo jak masz za niedługo nowy kupować z powodu zużycia to logiczne, że lepiej będzie teraz nowy kupić niż ogniwa. A druga sprawa to taka, że jak zmieniasz tylną zębate to z łańcuchem z reguły, no chyba, że tak jak mówię napęd jest jeszcze w dobrym stanie to można od tej reguły odstąpić.
jest dobry, tak jak zębatki, tyle ze chce założyć zębatki na moc. I w sumie lepiej mieć 2 zestawy. jeden do gumowania a drugi na małe trasy. Mam seryjnie 16/45 i pytanie czy do zabawy na kole 14/48 mi wystarczy?
Nie wiem czy do gumowania starczy, ale nie napisałeś wyżej, że zmieniasz przednią też, jak to zsumujemy to ten nowy zestaw wyjdzie ci tylko 1 ząb dłuższy, czyli łańcuch starczyć powinien.
Różnica 1 zęba dla łańcuchów 520 lub 530 to 3,97mm w otworze naciągu.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » zmiana zębatki tył
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 79 zapytań